Program


Zwack múzeumlátogatás + Hajós városnézés svédasztalos ebéddel
7

Zwack múzeumlátogatás + Hajós városnézés svédasztalos ebéddel

A közel 150 éves vállalat és alapító családja elképesztő történetei elevenednek meg egy rövidfilm formájában a Zwack gyár vetítőtermében, a látványos bevezető után pedig testközelből is találkozhat a legendás ital történelmével az Unicum kiállításon, mely a családi ereklyéktől a cég korszakalkotó plakátkampányáig széleskörű betekintést enged ebbe a kevéssé ismert világba.  több

Aktuális előadások





Dr. Zwack! Das ist ein Unicum!” – jelentette ki II. József amint megkóstolta a királyi orvosa által készített főzetet és megalkotta a legendás elnevezést.
Magyarország legismertebb és egyben legrejtelmesebb likőrje a Zwack család évszázados titkait őrzi. Az ital receptjének megőrzéséhez több hőstörténet is kötődik, többek közt az az eset, amikor a Zwack gyár 1948-as államosításakor a család hamis receptúrát adott át a kommunista államnak, így megőrizve az Unicum függetlenségét.

A pontos előállítási mód és recept máig sem ismert, azt azonban tudjuk, hogy több mint 40 féle gyógynövény alkotja összetevőit, melyeket finomszeszben áztatnak, majd lepárolnak használat előtt.

A közel 150 éves vállalat és alapító családja elképesztő történetei elevenednek meg egy rövidfilm formájában a Zwack gyár vetítőtermében, a túra első állomásaként. A látványos bevezető után, testközelből is találkozhat a legendás ital történelmével az Unicum kiállításon, mely a családi ereklyéktől a cég korszakalkotó plakátkampányáig széleskörű betekintést enged ebbe a kevéssé ismert világba.

A túra fénypontjaként egy szakértő kíséretében tekinthet a színfalak mögé, a gyár pincéjében, ahol több mint 500 fahordó őrzi a Zwackok büszkeségét. Ismerkedjen meg az Unicum legtisztább formájával és kóstolja meg a különböző típusokat egyenesen a hordókból. Összesen 6 Unicum verzió kerül bemutatásra, többek közt a „nyers Unicum”, melynek különböző stádiumait egyedül itt ízlelheti meg. Emellett találkozhat a zamatos Unicum Szilvával és a „legnemesebb” Unicummal, a százéves hordókban érlelt Unicum Riservával.

Zwack múzeumlátogatás tartalma:

Belépő a Zwack múzeumba audio guide-dal
Film vetítés a Zwack család és a gyár történetéről
Idegenvezetés a múzeum területén
3 különböző Unicum kóstolása: Draft Unicum, Draft Unicum Szilva, Exclusive Unicum Reserva

Találkozó pont: Zwack Múzeum és látogatóközpont (1095 Budapest, Dandár út 1.)
A választott időpont előtt 15 perccel szíveskedjenek megjelenni a múzeumban.
A programon kizárólag 18 éven felüli személyek vehetnek részt.

A Zwack múzeumlátogatás után vegyen részt egy svédasztalos ebéddel egyebekötött élményhajózáson a 7 európai országot összekötő, UNESCO Világörökség részét képező folyón, a Dunán. Programunk egy 1 órás és 30 perces hajóutazást biztosít egy légkondicionált vagy fűtött hajón, beleértve egy nyitott svédasztalos ebédet és két italt. Csónakjaink ételeit Molnárka Péter szakács készítette el, beleértve a különböző magyar ételeket, hideg ételeit, nemzetközi kedvenceket, vegetáriánus ételeket, desszerteket és még sok mást.

Hajós programunkra ebéd nélkül is jelentkezhet, egy itallal egybekötött hajókázásra (a jegy egy köszöntő italt és egy második pohár italt tartalmaz: üdítőt, bort vagy sört).

Barátságos hostessek elkísérik Önt a találkozás helyéről a dokkig, ami kiindulási és kikötési pontunk egyaránt.

Ebédes sétahajózás kezdete: 14:00
Találkozópont: Duna Palota (1051) Zrínyi utca 5.
Találkozási időpont: 13:30
Az ebédes sétahajózáshoz külön jegy tartozik, amit a Duna Palotában tudnak beváltani a vendégek a program kezdete előtt.

Menü:

Magyaros vegyes hideg ízelítők
Tradicionális tepertőkrém, magyaros juhtúrókrém

Levesek
Alföldi gulyásleves csipetkével
Ősztől-tavaszig Zöldség krémleves
Nyáron: Hideg gyümölcsleves

Meleg főételek
Mini töltött káposztatekercs
Paprikás csirkecomb
Roston csirkemell filé bazsalikomos sajtmártás
Fűszeres sertés tarja kakukkfüves mustármártás
Roston tengeri halfilé Chardonnay mártás

Vegetáriánus ételek és köretek
Fetasajtos polenta grillen
Párolt és grillezett zöldségek
Spenótos nokedli mustáros gombás mártással
Párolt kukoricás jázmin rizs
Röszti háromszög
Steak burgonya
Galuska

Saláták
Friss idénysaláták dresszinggel
Olasz tésztasaláta
Cézár saláta
Majonézes kukorica saláta

Desszertek
Házi rétes variációk
Somlói galuska
Mini tortácskák
Európa desszert költemények
Gyümölcskosár idény- és egzotikus gyümölcsökből

Italok:
egy pohár üdvözlő ital (egy pohár pezsgő vagy rostos üdítő)
egy pohár választható ital (sör, bor vagy üdítő)
egy üveg ásványvíz