Program


Vitéz László Ángliában
8

Vitéz László Ángliában

Megszületett Vitéz László és Vas Juliska kisfia. Bizony ám, pajtikák! Csakhogy van egy kis bökkenő: mi legyen a gyerek neve? Juliska ragaszkodik hozzá, hogy egy ilyen kemény gyereknek a Henrik nevet kell kapnia, viszont László mindenképp a László nevet adná a kicsinek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 18. kedd, 15:00

55 perc szünet nélkül

Ajánlott életkor: 4+
Bemutató:2020.01.29

Megszületett Vitéz László és Vas Juliska kisfia. Bizony ám, pajtikák! Csakhogy van egy kis bökkenő: mi legyen a gyerek neve? Juliska ragaszkodik hozzá, hogy egy ilyen kemény gyereknek a Henrik nevet kell kapnia, viszont László mindenképp a László nevet adná a kicsinek. Mivel nem jutnak dűlőre, László elhatározza, hogy meglátogatja ángliai barátját, Punch urat, aki még a Lamancsi csatornán is túl lakik. Tőle majd tanácsot kér ebben a név ügyben és egy kalap alatt meg is kéri barátját, hogy legyen a gyerek keresztapja. Igen ám, de út közben találkozik egy régi ismerőssel, aki nem más, mint maga a Szamár... akarom mondani a Halál, aki bosszút akar állni Vitéz Lászlón, ezért elrabolja a gyereket. Így leleményes hősünknek újra bizonyítania kell talpraesettségét.
A mese közvetlen folytatása a Vitéz László menyecskét keres című „bábtörténeti opusznak”. Bővelkedik vidámságban, dalolászásban és az elmaradhatatlan palacsintasütős igazságszolgáltatásban. Előadásommal tisztelegni szeretnék Kemény Henrik munkássága előtt, ugyanakkor igyekszem a piros sipkás pajtikát egy új megközelítésben bemutatni. Mindenféle komolyságot és rossz kedvet otthon hagyni szíveskedjenek!

Külön köszönet Fabók Mancsinak, Vas Juliska figurájának kitalálásáért!

Író: Markó Róbert
Zeneszerző: Nyitrai László
Báb- és látványtervező: Horváth Márk
Bábkészítő: Palya Gábor
Háttér: Barnáné Varga Márta
Konzulens: Tatai Zsolt
Rendező: Barna Zsombor

Szereplők: Barna Zsombor

 

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

zenés party két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!