Program


Versmondó és verszenei szalon

Versmondó és verszenei szalon

Vers- és próbamondó verseny és koncertek a Kaleidoszkóp Versfesztivál keretein belül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 6. szombat, 10:00

VERSMONDÓ ÉS VERSZENEI SZALON

ÁLMODÓK
„Benned zeng és bong a jel…”
A zenekar tagjai korábban más-más formációban zenéltek, majd 2017-ben megalapították az ÁLMODÓK együttest. Kárpát – medencei klasszikus és kortárs költők saját megzenésítésű verseit játsszák két hanggal, egy gitárral, fúvós és ritmushangszerekkel.
Fliszár Mária – ének, ritmushangszerek Németh Viktor – ének, gitár, szájharmonika, furulya, dalszerzés

KVAB
Verszenei koncert
2019-ben alakult crossover indie-pop zenekar, tagjai Balázs-Bécsi Eszter és Lőrincz Árpád. A megalakulás óta saját (magyar) dalokat és megzenésített verseket játszanak. 2020 januárjában jelent meg első középlemezük, márciusban megnyerték a Peron Music Tehetségkutató marosvásárhelyi szakaszát, majd szintén 2020-ban Siculus-díjat nyertek a székelyudvarhelyi Siculus fesztiválon. Harmadik helyezettek lettek a budapesti Befutó Tehetségkutatón és az “Ágyban Kávé” daluk lett 2020 legszebb erdélyi magyar dala, a 25 év alatti kategóriában. Első nagylemezük 2021-ben jelent meg „Nyár” címmel.
Balázs-Bécsi Eszter: ének, szintetizátor, perkúciós hangszerek, Lőrincz Árpád: ének, gitár, basszusgitár, dob.

SZAKOLCZAY ISTVÁN
“A szív hangjai”
A versek megzenésítésével 16 évesen kezdett foglalkozni, ami a mai napig is tart. Ahogy vallja, ő valójában a versek saját zenéit keresi, hogy azzal teljesítse ki, tegye még érzékletesebbé azokat. Húsz éve csatlakozott a békéscsabai Mokos irodalmi körhöz, amely magyar költők munkásságát igyekezett megismertetni a szélesebb közönséggel. Előadásaival a költészet csodáján túl az élet csodáját is igyekszik megmutatni, hogy kortól és rangtól függetlenül megélhetjük az életünket jobban is, és hogy bárki bármikor tehet is azért, hogy ő és mások minél jobban érezhessék magukat.

RAUSCHER GÉZA
Vers Nektek!
Évek óta dolgozik azon, hogy azokat a verseket, amelyek megérintik, zenei köntössel is felruházza, bízva abban, hogy érzéseit, gondolatait még jobban át tudja adni a közönségnek. Ehhez különböző hangszereket hív segítségül, mint például a gitárt és kobozt.

PETŐ EDINA FADETTE
Versmegzenésítések
Gyermekkora óta vonzza a művészet, a zene, a versek, a színház. Saját produkcióiban is mindig igyekezett ötvözni a különböző művészeti ágakat. Az előadó több országos és nemzetközi énekversenyen lett díjazott, versei különböző amatőr antológiákban jelentek meg. Önálló estjei közül a Piaf 100 volt a legsikeresebb. Díva-díjas és a tavaszi Janus Pannonius Díj Alapítvány által meghirdetett pályázat különdíjasa.

@KOMLOZOZO
„Halhatatlan” – versek és dalok egy szál gitáron
A kortárs költők műveinek megzenésítése mellett egy-egy középkori versbe is próbál új életet lehelni gitár segítségével. Dalai hűen ábrázolják, milyennek látja a környezetét, amiben él. Fontos számára, hogy a zene és a színházi világ közösen valami merőben új impulzust hordozzon magában, mely jelenséget a szférák együttállásának hívja. Drámatanárként is arra törekszik, hogy a hozzá járó fiatalok önálló véleménnyel rendelkezzenek, képesek legyenek kreatívan szemlélni, kritikusan látni a világot!

KACZANDER NÓRA
Zenélő költészet
Stílusára jellemző a spanyol-latin gitározás, valamint a pop és jazz dalok akusztikus feldolgozása. Két saját művel megnyerte a 2019-es HangHordozók (kortárs költemények megzenésítése) versenyt.

RÓZSABORS MŰHELY
Élettöredékek
A Rózsabors Műhelyt 2016 januárjában hívták életre a zenekar tagjai. Magyar nyelvű dalaik szövegét kortárs és klasszikus költők verseiből merítik. Minden általuk megzenésített vers önálló zenei világot alkot. 2017-ben jelent meg az első CD lemezük a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában, Tóthárpád Ferenc kőszegi költő Dőzsöl az égen a hold verseskötetének részeként. 2020-ban egyedüli résztvevőként a Nyugat-Dunántúlról, elnyerték a Versünnep Fesztivál Közönségdíját. A Kaleidoszkóp VersFesztiválra duó formációban érkeznek.
Nagy Krisztina (ének) Dala József (gitár, ének)

RESTI KORNÉL ‘eredetiségmegnevezéssel ellátott’ zenekar
Resti Kornél kortytárs kornyikái

Resti Kornél a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség, az irodalom és egyéb emberi lomok szertelen leltárosa, bohém krónikása. Leginkább a századelő, illetve a Nyugat nemzedékeinek közkedvelt budapesti vendéglátóipari egységeiben és vidéki söntéseiben érezte jól magát, ahol megannyi – magát költőnek valló – naplopó rokonlélekkel könyökölhetett össze, majd koccinthatott a töredékesnek tetsző idő egészségére. Köztük: Kosztolányival, Karinthyval, Krúdyval, Ady Bandival, Tamkó Sirató Károllyal, Berda Jóskával, Tersánszky Józsi Jenővel, József Attilával, Weöres Sándorral és a többiekkel. Amíg az imént említett KORTYtársak, valamint a sorból kimaradt szellemi szesztestvérek zenés verseit énekli (reményei szerint) mindig történhetik valami…

…hogy mindig történjen is, arról nem más, mint a Resti Kornél ’eredetimegjelöléssel ellátott’ zenekar gondoskodik. A garabonciás irodalmi időutazó nevét viselő együttes immáron hetedik éve foglalkozik versek megzenésítésével. Stílusbéli merítésük a népzene feneketlen kútjától az úgynevezett storyteller dalszerzői hagyományon, a beat hőskorszakán, a sanzonok, kuplék miliőjén át egészen az avantgárd kísérletekig csordogál. Tematikus, Resti Mesék – vetítéssel, színpadi elemekkel és fél-fiktív történetekkel tarkított – revüszerű estsorozatukkal kecskeméti klubjukon kívül számos fővárosi, vidéki és határon túli helyszínen megfordultak Budapesttől Zentáig. Nomen ®est omen: játszottak már vasúti restiben is!

Akik pedig Resti köpenyéből kibújnak:
Apró Anna: koboz, ének, szájzongora, tambura
Lázár Miklós: cselló, vokál, torokének, herfli
Papp Máté: gitár, ének, sámándob, tangóharmonika
Szabó Bence: szólógitár, mandolin, fuvola, cajon, vokál

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!