Program


Túrajó séták - Kab-hegyi vizes nyolcas
3

Túrajó séták - Kab-hegyi vizes nyolcas

Az egész Bakony, így a Kab-hegy terepviszonyait is meghatározza a víz, amely különböző formákban táplálja az élővilágot és alakítja a természeti környezet. Túránkon a Kab-hegy vulkanikus kőzethatárán fakadó forrásokat (Sárcsi-kút), lefolyástalan területein képződött tavakat (Nyír-tó) és hatalmas víznyelő mélyedéseit keressük fel bányamérnök geotúra-vezetőnk társaságában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 16. szombat, 10:00

Az egész Bakony, így a Kab-hegy terepviszonyait is meghatározza a víz, amely különböző formákban táplálja az élővilágot és alakítja a természeti környezetet. Túránkon a Kab-hegy vulkanikus kőzethatárán fakadó forrásokat (Sárcsi-kút), lefolyástalan területein képződött tavakat (Nyír-tó) és hatalmas víznyelő mélyedéseit keressük fel bányamérnök geotúra-vezetőnk társaságában. Az ezek alatt húzódó nagyméretű barlangok csak barlangászok által látogathatók, de a túra résztvevői a helyszínen megismerhetik feltárásuk történetét és fontos jellemzőiket. Túránk végén belesünk a Bazalt bánya területén található, kuriózumnak számító lávacső barlangba is, ahol jelenleg a víz az úr, s érdekességeket hallgathatunk a barlang korábbi használatáról.

Találkozási hely: Hubertus (VERGA) Erdészeti Erdei Iskola parkolója (volt „Hubertusz lak” Ajkacsingertől 5km-re a Kab-hegyi sétaúton, a Köleskepe völgy végén)

Útvonal: Erdei Iskola - Sárcsi-kút - Nyír-tó - Torma rét - Öreg köves barlangja - Nagy víznyelők - Halász Árpád barlang - Erdei Iskola

Túra hossza: 8 km

Túra időtartama: 5 óra

Túra nehézségi foka: könnyű (szintkülönbség: 120m)

Javasolt felszerelés: évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözet, túrabakancs vagy -cipő, szendvics, vizespalack

Parkolás: ingyenes parkolóhelyek az Erdei Iskola bejárata előtt

Részvételi díj: 2900,-Ft/fő, a jegy.hu oldalon történő online regisztrációval egy időben fizetendő.

web: https://turajo.hu/kab-hegyi-vizes-nyolcas/

Sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A túraszervező a túra alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A túrát tizenkét éves kor felett ajánljuk!

Túrázóink kedvezménykupont kapnak ajándékba, mely az Ajkai Bányászati Múzeum belépődíjából biztosít 50% kedvezményt!

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!