Program


Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones / MET - EA

Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones / MET - EA

A zeneigazgató, Yannick Nézet-Séguin vezényletével megszólaló alkotás a New York Times neves újságírója, Charles M. Blow memoárján alapul, az előadás két rendezője pedig James Robinson és Camille A. Brown lesz: kettejük tehetségét a 2019-20-as évad csúcspontját jelentő Porgy és Bessből is ismerhetjük már.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 23. szombat, 18:55

Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones
A Met új produkciója

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:
Sors/Magányosság/Greta: Angel Blue
Billie: Latonia Moore
Charles: Will Liverman

Közreműködik:
a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:
koreográfus: Camille A. Brown
díszlet: Allen Moyer
jelmez: Paul Tazewell
fény: Christopher Akerlind
vetítés: Greg Emetaz
rendező: James Robinson, Camille A. Brown

Történelmi jelentőségű - ez a megjelölés már előre megilleti a produkciót, hisz a Grammy-díjas jazzmuzsikus, Terence Blanchard műve lesz az első afroamerikai komponista által szerzett opera a Met színpadán. A zeneigazgató, Yannick Nézet-Séguin vezényletével megszólaló alkotás a New York Times neves újságírója, Charles M. Blow memoárján alapul, az előadás két rendezője pedig James Robinson és Camille A. Brown lesz: kettejük tehetségét a 2019-20-as évad csúcspontját jelentő Porgy és Bessből is ismerhetjük már.

Kezdetben volt egy önéletrajzi visszaemlékezés tele érzékeny, nehéz és fájdalmas témákkal, hiszen a politikai publicistaként elismert Blow gyermekkorának és felnőtté válásának történetében a szegénység, a diszkrimináció, de a szexuális abúzus és a fekete férfi-identitás problémaköre is jócskán szerephez jutott. Ez a 2014-es memoár ihlette meg azután a jazztrombitásként és zeneszerzőként egyaránt méltán ünnepelt Terence Blanchard, valamint ugyancsak afroamerikai librettistája, a filmrendezőnő Kasi Lemmons fantáziáját: közös operájuk világpremierjére 2019-ben St. Louis-ban került sor. Az ősbemutatón merészségéért, de éppígy erőteljes és hatásos fogalmazásmódjáért is lelkesen üdvözölt mű most villámsebesen érkezik el a Metbe, ahol az intézmény majd' 140 éves története során eddig még sosem volt példa „fekete” zeneszerzőjű opera bemutatására. A főszerep az Akhnaten című Glass-opera világközvetítéséből már ismerős, nagy tehetségű fiatal baritoné, Will Livermané lesz, s oldalán ott találjuk majd a már említett - és Grammy-díjjal is elismert - Porgy és Bess-produkció két csodáját, Angel Blue-t és Latonia Moore-t is.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!