Program


Szirén (Csortos)

Szirén (Csortos)

La Sirène
francia-német-luxemburgi-belga animációs film, 101 perc, 2022
perzsa nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 17. hétfő, 14:00

Rendező: Sepideh Farsi

1980, Dél-Irán. Abadan lakói ellenállnak az iraki ostromnak. Omid egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja házában marad, amíg bátyja haza nem tér a frontról. Egy iraki rakétacsapás után Abadán olajmetropolisza káoszba süllyed. A tizennégy éves Omid, aki ételkiszállítóként dolgozik, eltűnt bátyját keresi. De hogyan lehet ellenállni háború idején anélkül, hogy fegyvert ragadnál?! Omid felfedez egy elhagyott hajót Abadan kikötőjében. Lehet, hogy végre megtalálta a módját, hogy megmentse szeretteit?

Az animáció szűrőként működik, egészséges távolságot teremt a háború brutalitásától még akkor is, ha a konfliktus felidézéséhez szükséges volt annak pontos megismerése. Az animáció a metaforikus jeleneteken keresztül közelebb hozhat minket a szereplők érzelmeihez is.

A film során Omid karizmatikus karakterekkel találkozik, akik mindannyian különböző álláspontot képviselnek a háborúval kapcsolatban. A film rendezője szeretettel fordul az irániakhoz, akiknek kiemeli leleményességét és szabadságvágyát.

Díjak: Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2023

Bemutató dátuma: 2024.05.30.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A Bakhytzhan Baikadamovról elnevezett, többszörösen díjazott Kazah Nemzeti Kórus 1935-től a Filharmónia részeként működött kisebb vegyeskarként Dmitrij Matsutsin zeneszerző vezetésével, és már 1936-ban sikerrel szerepelt a Moszkvában rendezett kazah művészeti ünnepen. 1939 februárjában a Filharmónia kórusából vált Állami Kórussá, azóta pedig nagy sikerrel koncertezik Kazahsztánban és más országokban. Az énekegyüttest olyan karnagyok vezényelték, mint Borisz Lebegyev, Latif Hamidi, Borisz Orlov, Bakhytzhan Baikadamov és Galina Vinogradova, 1959-től 1991-ig a Szovjetunió Népművésze állami díjjal kitüntetett Anatolij Vasziljevics Molodov állt élükön, jelenleg pedig Kazahsztán kitüntetett művésze, Beimbet Demeuov a vezetőjük. Repertoárjukon szerepelnek népdalfeldolgozások, szvitek, megzenésített költemények, kantáták, oratóriumok orosz és külföldi klasszikus, valamint modern zeneszerzőktől.

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész a legnagyobb örömünkre 60 év óta aktív szereplője a magyar dalkultúrának, és gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!