Program


Spanyol Filmhét 2021 - A művészet templomai: Salvador Dalí ifjúkora

Spanyol Filmhét 2021 - A művészet templomai: Salvador Dalí ifjúkora

Salvador Dalí. Diarios de Juventud. 1904-1929
spanyol dokumentumfilm, 60 perc, 2020
angol nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 27. szerda, 18:00

Rendező: David Pujol

A Gala-Salvador Dalí Alapítvány támogatásával és szakmai közreműködésével készült dokumentumfilm, amely A művészet templomai sorozatban ez év decemberében kerül a magyar mozikba, a festő életének kevéssé ismert, korai szakaszára koncentrál: azt az időszakot mutatja be, mielőtt Dalí csatlakozott a szürrealista mozgalomhoz. A szakértői interjúk mellett számos, eddig sohasem látott archív felvételt és dokumentumot láthatunk, akárcsak pár éve a Dalí – A halhatatlanság nyomában című produkcióban.
A kísérőfilm is egy különlegesség: a Destino című 7 perces animációs rövidfilmet Salvador Dalí Walt Disney-vel kezdte készíteni 1945-ben, ám a háború közbeszólt, és a projekt a fiókba került. Csak hatvan évvel később, 2003-ban fejezték be a Disney Studio animátorai, Dalí és Disney eredeti rajzai és koncepciója alapján. A rövidfilm eddig soha, sehol nem volt látható mozivásznon.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Tovább a Spanyol Filmhét teljes programjához >>

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!