Program


Shakespeare 37-ből három

Shakespeare 37-ből három

Különleges kísérletbe fogott tavasszal a Litera és TRIP hajó: fölkértek 37 kortárs magyar írót, hogy értelmezzék újra Shakespeare 37 színpadi művét egy-egy jelenetben, amelyekből a Dogma-filmek által ihletve különleges, online nézhető rövidfilmek készültek Magács László rendezésében, és amelyek a Literán is olvashatóak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 1. csütörtök, 19:00

Nyári fesztivál
Shakespeare 37-ből három
felolvasó-színházi előadás

Színészek:
Petrik Andrea
Vecsei H. Miklós
ifj. Vidnyánszky Attila
Radnay Csilla
Hegedűs D. Géza

Rendező: Hegedűs D. Géza
A sorozatszerkesztő dramaturg: Lőkös Ildikó

„Minden epizód középpontjában egy karakter vagy kulcsjelenet áll – írják a Litera beharangozójában –, ami minden esetben általános érvényű morális dilemma. Az etűdök a mindannyiunk számára ismerős emberi történetek lélekállapot-változásait, a szereplők tetteit és azok hatásaitvizsgálják.”
*
Az idei gyulai Shakespeare Fesztiválon ezek közül a művek közül hárommal felolvasószínházi formában is megismerkedhet a közönség. Márton László az Athéni Timon-t gondolta újra, Tasnádi István a Szeget szeggel-t, Vörös István pedig a III. Richárd-ot.

A közreműködő színészek: Petrik Andrea, Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila, Radnay Csilla és Hegedűs D. Géza, aki a rendezője is a felolvasószínháznak. Ezek a nevek talán emlékeztetik a gyulai közönséget arra, hogy néhány éve láthatták az eredeti Athéni Timon-t és a III. Richárd-ot is, melyeket ifj. Vidnyánszky Attila rendezett, és Vecsei H. Miklós fordított, és mindkettőben Hegedűs D. Géza is játszott. Idén pedig ugyanők ezek újragondolt 21. századi változataiban.
 
Márton László: Athéni Timón újratöltve
A szerző ezt a jelenetet öt színészre írta. Timón mindvégig jelen van, a többi négy színész – két nő és két férfi – sorjában játssza a rá osztott szerepeket.

Tasnádi István: Szeget szeggel
érzékenyjáték céges környezetben
Shakespeare után szabadon
A színészek kissé bábszerűek. Néha beleakadnak a bonyolultabb szavakba. Néha az egyszerűbbekbe is.

Vörös István: GLOSTER KFT
Valahol egy loftban

Köszönet a Trip Hajónak és a Literának

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!