Program


Rokonok

Rokonok

Egy magyarországi kisváros - Zsarátnok - polgármestere, a hivatali dolgozók, bankárok, polgárok, hétköznapi emberek e történet szereplői.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 4. kedd, 18:00

Móricz Zsigmond:
ROKONOK
társadalmi dráma

Egy magyarországi kisváros - Zsarátnok - polgármestere, a hivatali dolgozók, bankárok, polgárok, hétköznapi emberek e történet szereplői. Ez a kisváros lehetne a világ, vagy Európa bármely szegletében, mégis, nem véletlen, hogy Móricz Magyarországra helyezte Zsarátnok városát. Már a település neve is sok mindent elárul. Zsarátnok. A hamu alatt lappangó, felületén már elhamvadt és csak belül izzó parázs, amely egy kicsiny fuvallat hatására bármikor lángra lobbanhat. Ez a fuvallat pedig nem más, mint az elérhető gazdagság: a hatalom, a pénz, az anyagi javak megszerzésének lehetősége. Sajnálatos emberi tulajdonságok: a kapzsiság, harácsolás, a kielégíthetetlen pénz- és hatalomvágy munkál e kisváros mindennapjaiban. Az elérhető haszon forgószele ellenállhatatlanul sodorja magával a lehetőséget megragadni kívánó, gyenge jellemű városlakókat.
Kopjás István, mint érintetlen lélek, tisztességes férj és családapa, éppen tisztasága és érintetlensége, valamint gyanútlansága révén kiszolgáltatott, a rafinált cselvetéseket és agyafúrt kelepcéket állító városi elit számára.
Az ő szinte észrevehetetlen behálózásának, bűnbe rántásának, jellemtörésének története a dráma cselekménye.
A darabnak - s az általam elképzelt előadásnak - számos múltbeli és jelenkori áthallása van. Rendkívül húsbavágóan mai is az 1930-as évek világát idéző alapmű.

Szereplők:

KOPJÁSS ISTVÁN: NAGY ANDRÁS
LINA (Kopjáss felesége): BACSA ILDIKÓ
MAGDALÉNA: BABÓCSAI RÉKA
KARDICS: REITER ZOLTÁN
POLGÁRMESTER: BALOGH ANDRÁS
POLGÁRMESTERNÉ: NAGY ADRIENN
BORONKAY FERENC: BARANYI PÉTER
KATI NÉNI: SAÁROSSY KINGA Jászai-díjas
BERCI BÁCSI: SATA ÁRPÁD
ADÉLKA: SZÉL ANIKÓ
MENYUS: RÁCZ JÁNOS
MARTINY DOKTOR: TÓTH LEVENTE
PÉTERFFY DOKTOR: RADVÁNSZKI SZABOLCS
BISZTRICZAY FŐMÉRNÖK: TUNYOGI PÉTER
IMRIKE: SZEVERÉNYI BALÁZS
LÁNY: NAGY FRUZSINA LILLA
ALISPÁNNÉ: DÉR GABI
ALISPÁN: LISZTÓCZKI PÉTER


Díszlet: SZÉKELY LÁSZLÓ Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze
Jelmez: BODNÁR ENIKŐ
Ügyelő: HÓDOSI ILDIKÓ
Súgó: SZECSKÓ ANDREA
Rendezőasszisztens: BLASKÓ-SAÁROSSY ZSÓFIA

Rendező:
BLASKÓ BALÁZS
Jászai-díjas




 

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!