Program


Pusker Júlia, Christoph Heesch és Szabó Marcell - Grieg-est

Pusker Júlia, Christoph Heesch és Szabó Marcell - Grieg-est

Grieg: e-moll zongoraszonáta, op. 7
Grieg: 3. (c-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 45
Grieg: a-moll cselló-zongora szonáta, op. 36
Grieg: Andante con moto

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 22. kedd, 19:00

Pusker Júlia (hegedű), Christoph Heesch (cselló), Szabó Marcell (zongora)

Edvard Griegnek elsősorban zenekari művei, dalai és zongoraminiatúrái ismertek, kamarazenei életműve meglehetősen szűkös: egy teljes vonósnégyes, három hegedű-zongora szonáta és egy csellószonáta. Ezeken kívül csupán néhány szalondarabot és két töredékes művet, egy befejezetlen vonósnégyest és egy magányos triótételt hagyott az utókorra. Ám ez a néhány mű is szépen példázza a zeneszerző törekvését, hogy a norvég népzene jellemzőit az elfogadott kompozíciós formákba és stílusokba fonja. A koncerttermekben ritkán felbukkanó darabokat három rendkívüli tehetségű, ambiciózus fiatal művész adja elő. Pusker Júlia és Szabó Marcell egyaránt a Zeneakadémia előkészítő tagozatán tanultak, majd a londoni Royal Academy of Music, illetve a Brüsszeli Királyi Akadémia hallgatóiként folytatták tanulmányaikat. A mindössze 24 éves, berlini születésű Christoph Heesch többek között Fenyő Lászlónál is képezte magát, a világ rangos koncerttermeiben való klasszikus fellépései mellett pedig a TONALi projekt keretében valósítja meg saját zenei meditációs ötleteit.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!