Program


Pastorale A 2024 IV/3 előadás

Pastorale A 2024 IV/3 előadás

Jancsi és Juliska
Humperdinck meseoperája
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. szombat, 16:00

Pastorale – a Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésű hétvégi sorozata családoknak

Ki ne ismerné a Grimm-testvérek meséjét Jancsiról és Juliskáról? A gyerekeket anyjuk az erdőbe küldi szamócát szedni, de rájuk esteledik, így ott töltik az éjszakát. Reggel aztán a mézeskalácsházban foglyul ejti őket a gonosz boszorkány, aki Jancsit meg akarja sütni, hogy megegye, Juliskát pedig cselédként dolgoztatja. A testvérek végül megmenekülnek, a boszorkány pedig elnyeri méltó büntetését, és ő maga ég el a kemencében. Valljuk be, a történet horrorisztikus, de Engelbert Humperdinck a német későromantika mestere magával ragadó, gyönyörű zenét írt hozzá. A meseoperát 1893-as weimari bemutatója óta az egész világon nagy sikerrel játsszák. A Pastorale-sorozat közönsége Gémes Katalin ötletes, érzékeny rendezésében ismerheti meg a darabot, a muzsikusokat a kiváló operakarmester,
Horváth Gábor irányítja, az előadást kortárs balett teszi teljessé.

Jancsi: Nagy Bernadett
Juliska: Nagy Zsófia
Anya: Szabóki Tünde
Apa: Fülep Máté
Boszorka: Fodor Beatrix
Álommanó: Csörgeő Luca
Ébresztő tündér: Szekér Anna
Kortárs balett: Kulcsár Noémi Tellabor Társulat
Koreográfus: Kulcsár Noémi
Szent István Filharmonikusok
Vezényel: Horváth Gábor
Rendező: Gémes Katalin

Az operáról Solymosi Tari Emőke tart bevezetőt.

Ajánlatunk


A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!