Program


Ötórai hangoló - Haydn-Mozart - Soproni Szimfonikusok kamaraegyüttese
3

Ötórai hangoló - Haydn-Mozart - Soproni Szimfonikusok kamaraegyüttese

Ötórai hangoló - Haydn-Mozart - Soproni Szimfonikusok kamaraegyüttese
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 29. vasárnap, 17:00

Műsor:
Haydn: Lovas-kvartett op. 74/3/IV
Mozart: C-dúr vonósnégyes, K 157

Amikor először találkoztak, Haydn ötven-, Mozart huszonhat éves volt. Munkaadó urával, Esterházy herceggel télre Haydn is Bécsbe ment. Amikor Mozart hallott Haydn vasárnap délelőtti kvartettjeiről, elhatározta, hogy felkeresi. Mozart az első perctől “Papá”-nak szólította idősebb példalépét. Később hat vonósnégyest ajánlott neki, és amikor megkérdezték, miért éppen Haydnnak, állítólag így válaszolt: “Egész egyszerűen ez volt a kötelességem. Hiszen tőle tanultam meg, hogyan kell egyáltalán vonósnégyest írni.”


A Soproni Szimfonikusok tagjaiból alakult Wespa Quartett tagjai London (Royal College of Music), Brüsszel (Erasmus HK Conservatorium), Bécs és Budapest zeneakadémiáin végezték tanulmányaikat. 2005 óta a nyugat-pannon (West-Pannon) régió kulturális kincseit népszerűsítik hazai és külföldi pódiumokon.

Az együttes tagjai:

Wolfgang Göllner hegedűművész 1963-ban született Bécsben. 10 évig a Bécsi Állami Operaház, valamint a Bécsi Filharmonikusok zenekarában dolgozott. 1989 óta szólistaként és kamarazenészként tevékenykedik, jelenleg Kismartonban él. Kilenc szólólemeze jelent meg.

Árvayné Nezvald Anett hegedűművész Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott és a Danubia Szimfonikus Zenekar első hegedűseként dolgozott. 2008 óta a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertmestere és a Soproni Egyetem művésztanára.

Kóczán Péter brácsaművész 2004-09-ig a Győri Filharmonikus Zenekarban dolgozott, 2009-ben a Malaysian Philharmonic Orchestra tagja lett, 2011 óta pedig a bécsi Mozart Orchesterben játszik és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjeként dolgozik.

Vámos Marcell gordonkaművész Onczay Csaba növendékeként diplomázott Budapesten, majd a Vorarlbergi Szimfonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikusok és 2012-ben (Botvay Károly utódaként) a Budapesti Vonósok szólócsellistája lett.

Dohnányi bérlet a Soproni Liszt Ferenc Szimfónikusok Zenekar „Ötórai hangoló” című koncert sorozata.

A bérlet 8 alkalmas. Ára 10.000 ft

Bérletvásárlásra személyesen van lehetőség jegyirodánkban!


www.wespaquartett.eu
www.fertorakosikofejto.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!