Program


Orpheum Madams

Orpheum Madams

A swing-korszak ikonikus dalai három énekesnő és egy öttagú zenekar tolmácsolásában. Tisztelgés Irving Berlin, Cole Porter, Duke Ellington, és más sikerszerzők előtt, akik a füstös jazzkocsmák és a Broadway között keresték, vagy találták meg a szerelmet.

Békebeli zenék a Szindbádban!
Orpheum Madams: Swing & Love

Orpheum Madams néven 2019 nyarán új zenekari formáció tűnt fel a vokális jazz szempontjából addig fehér foltnak számító Szabolcs megyében. A jeles alkalomra a nyíregyházi Bencs Villában került sor, melyet később számos sikeres koncert követett egészen a pandémia kitöréséig.

Csaknem egy év várakozás után a csapat új repertoárral és immár nyolc állandó taggal tér vissza a színpadra, hogy a közös otthoni zenebonák után végre a nagyközönség előtt is megidézzék a swing-korszak békebeli hangulatát. A világon a legtöbbek számára Ella Fitzgerald és Frank Sinatra lemezeiről ismert romantikus slágereket ezúttal Dézsi Darinka, Nyomtató Enikő színművészek (Móricz Zsigmond Színház), valamint Maródi Tímea énekesnő közös előadásában élvezheti a közönség. Nyíregyháza legújabb koncerthelyszínén, a Szindbád szabadtéri színpadán.

Az új tagok, Szántó Sándor (dobok) és Horányi Tamás (zongora) mellett klarinéton továbbra is Ignácz László, nagybőgőn Simon László, gitáron Karap Zoltán játszik.

Orpheum Madams: Swing & Love

A swing-korszak ikonikus dalai három énekesnő és egy öttagú zenekar tolmácsolásában. Tisztelgés Irving Berlin, Cole Porter, Duke Ellington, és más sikerszerzők előtt, akik a füstös jazzkocsmák és a Broadway között keresték, vagy találták meg a szerelmet. Emlékezés a békeidőkre, a női énekes géniuszokra: Ella Fitzgeraldra, Billie Holiday-re, Sarah Vaughanre, és persze a legendás The Andrews Sistersre.

Dézsi Darinka, Nyomtató Enikő, Maródi Tímea – ének
Ignácz László – klarinét
Horányi Tamás – zongora
Karap Zoltán – gitár
Simon László – nagybőgő
Szántó Sándor – dobok