Program


Oberfrank Réka / Újvári Milán

Oberfrank Réka / Újvári Milán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 19. szerda, 19:00

Oberfrank Réka-MU Színház: ZOOM

A Zoom című darab egy absztrakt utazás, ahol az emberi test a mestermű. A mestermű három női test által válik láthatóvá. Az ember fizikalitásán belül indulunk utazásra, hol nagyon apró, alig észrevehető mozdulatokkal, hol egész testet mozgásba vivő intenzitással. Ki- és beközelítünk a testet lebontva, mintha olykor mikroszkóp alá vennénk egy-egy területet, ami aztán életre kel és tovább viszi a folyamatot. Testrészek, ízületek táncát láthatjuk, melyek Porteleki Áron több stílussal operáló zenéjével kiegészülve a puszta fizikalitás mellett asszociatív, érzelmi helyekre, hangulatokba hívják a nézőt. 

Koncepció: Oberfrank Réka
Alkotó, Előadó: Ábrányi Krisztina, Rácz Réka, Oberfrank Réka
Zene: Porteleki Áron
Fény: Pete Orsolya
Külön Köszönet: VASS CSENGE 

Támogatók: MU Színház, Műhely Alapítvány, SÍN Művészeti központ, Nemzeti Kulturális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány
Az előadás forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

időtartam: 45 perc
korosztály: 12+

Újvári Milán: SHOW

„Nem az sodor bajba, amit nem tudsz, hanem az, amit holtbiztosan tudsz, csak épp rosszul.” Mark Twain

KÉRDÉS: Mit látunk? A. Azt látjuk, ami van. B. Azt látjuk, amit látni akarunk. C. Azt látjuk, amit a dolgok magukból láttatni akarnak. D. A fentiek mindegyike. 

Újvári Milán egész estés szóló előadásában hétköznapi gesztusokból kiindulva (azokat groteszk fénytörésbe helyezve) a klasszikus burleszk stílusjegyeinek felhasználásával beszél olyan, a korunk társadalmára nagy mértékben jellemző fogalmakról, mint az elidegenedés, a manipuláció és az átlátszatlanság. 

Az előadás humorral, játékosan kérdez rá helyünkre abban a társadalomban, amiben annak ellenére érezzük magunkat gyakorta teljesen elveszve, hogy elméletileg mi magunk alkotjuk. Belőlünk áll. Mégis hogyan vagyunk képesek működtetni valamit, aminek a működésével nem vagyunk tisztában? Rendszerint még azzal a ténnyel sem, hogy egyáltalán működtetünk bármit is. Magyarán: funkcionálhat-e jól egy test, amelynek bal keze egy csöppet sem tudja, mit csinál a jobb?

Átlátható-e az egész, aminek a része vagyunk? Egyáltalán: tényleg része vagyunk valami egésznek? (És mi egyébként részek egésze vagyunk?) Összeáll-e egyáltalán részekből bármilyen egész? 

Újvári Milán az előadás során nem húz szigorú határvonalat a mozgáskarakter-ábrázolás, a tánc, a pantomim vagy akár a hagyományos prózai színészi szerepformálás közé, ellenben zacskót igenis húz a fejére, amint ez a képen is világosan látható.  A kérdés csak az, hogy mit is látunk tulajdonképpen?

Előadó: Újvári Milán                         
Dramaturg: Laboda Kornél             
Zene: Fancsikai Péter                
Fény: Vida Zoltán                       
Díszlet és Jelmez: Kiss Julcsi                      
Fotó és videó: Várnagy Kristóf
Koreográfus: Újvári Milán

Az előadásban stroboszkóp, füstgép és meztelenség szerepel.

Támogatók: NKA Imre Zoltán Program, i-Portunus Mobility Program by the Creative Europe Programme of the European Union, Movein Studio Budapest, O Espaco do Tempo – Montemor o Novo, Portugal

Az előadás forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!