Program


Nem engedünk a ’48-ból!  - A budai Vár az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban

Nem engedünk a ’48-ból! - A budai Vár az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban

Ismerd meg velünk az 1848–49-es forradalom és szabadságharc budavári eseményeit és helyszíneit!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 8. vasárnap, 14:00

Sétánkon bejárjuk az 1848–49-es forradalom és szabadságharc helyszíneit a budai Várban. Megnézzük, hogy melyik épületből szabadította ki a forradalmi tömeg Táncsics Mihályt 1848. március 15-én, elmeséljük, hogyan erősítette meg a Vár védelmét Heinrich Hentzi, és készítette elő a támadást Görgei Artúr, valamint azt is, hogy pontosan hogyan zajlott az 1849-es májusi ostrom. Mióta nem koccint a magyar ember sörrel, és milyen hosszú időre szól a tilalom? Mikor kaptuk vissza az oroszok által elhurcolt honvédzászlókat? Valóban áruló volt Görgei? Tényleg élve temették el Haynaut? Sétánk során ezekre a kérdésekre is válaszolunk! 

INDULÁS: 1014 Budapest, De la Motte–Beer-palota (Dísz tér 15.)
ÉRKEZÉS: 1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 9.
IDŐTARTAM: 90 perc

 Jó tudni 

•  kültéri és beltéri program

• 12 éves kor felett ajánlott (általános iskolás felső tagozatos és középiskolás diákoknak, akik már foglalkoztak az 1848–49-es forradalom és szabadságharc témakörével)

• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk

 

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. A jogtulajdonos fenti jogainak megsértése esetén fellép a jogsértővel szemben és megindítja a vonatkozó jogszabályok által biztosított eljárásokat.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!