Program


Moderato Cantabile / A négy évszak – Feminizma (+16) • Szegedi Kortárs Balett

Moderato Cantabile / A négy évszak – Feminizma (+16) • Szegedi Kortárs Balett

Moderato Cantabile | A négy évszak - Feminizma
Szegedi Kortárs Balett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 2. csütörtök, 19:00

 

 
 

A Moderato cantabile a szenvedélyről szól, a hiányról; az érzelmi életet idézi fel, a szerelemről próbál mesélni anélkül, hogy beteljesítené, pusztán kirajzolja az alatta megbúvó térképet. A színpadon szoba – téren és időn kívül -, mely meghatározott, állandó minták szerint létezik. A figurák ebbe a térbe érkeznek, a “máshol levés” terébe, ahol kitörölhetetlen nyomot hagynak maguk után: különböző ösvényeken indulnak el, melyek barázdanyomain a szabadság terei sejlenek fel, ha mégoly illuzórikus és illékony formában is.


Az évszakok múlása és az emberi életút fejlődése közti szimbolikus párhuzam evidencia, melyet ezúttal a „női szemszög” tesz különlegessé. Nagy Kriszta Tereskova Feminizma című írásában a még gyermek leány félénken közelít a másik nemhez, de hiába kapcsolódik bárkihez is, a titokzatos világ kapuja nem tárul ki előtte. A felnőttként erős akarattal bíró, kiteljesedett nő azzal szembesül, hogy nem érdemel figyelmet, csak a teste, a nőisége „bevetésével”. Megpróbál tehát ennek a helyzetnek megfelelni, de a csömörből gyűlölet lesz. Hiába a siker, a véres győzelem, egyedül marad. Legszebb táncát végül a Halállal táncolja el.

 

Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója

 

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!