Program


Metrum Ensemble - Világpolgárok Itt és most

Metrum Ensemble - Világpolgárok Itt és most

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 8. csütörtök, 19:00

Purcell–Britten: Three Divine Hymns
Harvey: Ricercare una melodia (fuvolára és szalagra)
Kondor Ádám: Positions
Dunstable: Három motetta

SZÜNET

Stravinsky: Kantáta

Harcsa Veronika (szoprán)
A Metrum Ensemble szólistái: Kéringer László (tenor), Rákóczy Anna (fuvola), Rozmán Lajos (klarinét), Agárdi Eszter (cselló)
Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus nőikara (karigazgató: Nemes László Norbert)
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói
Vezényel: Rozmán Lajos

Stravinsky ritkán felhangzó kantátája Janus-arcú mű. Témaválasztásában a középkor felé fordul, atmoszféráját az archaikus angol nyelv határozza meg. Ugyanakkor a darab a szerző első kalandozása a szerializmus világában. A koncert középkortól napjainkig ívelő műsorának első felében pedig Nagy-Britannia Európa-szerte nagyhatású szerzői közül Dunstable, Purcell, Britten zenéje, valamint Jonathan Harvey és Kondor Ádám alig néhány évtizeddel a Kantáta keletkezése után született kompozíciói vezetnek minket a melodikus polifónia varázslatos labirintusában.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!