Program


MET 2023/2024 - Giacomo Puccini: A fecske

MET 2023/2024 - Giacomo Puccini: A fecske

La Rondine
Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 167 perc, 2024
olasz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 28. vasárnap, 18:00

Rendező: Nicolas Joël
Vezényel: Speranza Scappucci
Díszlettervező: Ezio Frigerio
Jelmeztervező: Franca Squarciapino
Fénytervező: Duane Schuler

Szereplők: Angel Blue (Magda), Jonathan Tetelman (Ruggero), Emily Pogorelc (Lisette), Bekhzod Davronov (Prunier)

 

Puccini ritkán játszott keserédes szerelmi történetét a Met-ben most Nicolas Joël pompás Art Deco ihletésű színrevitelében láthatjuk, amely a párizsi éjszakai életből a francia Riviéra álomvilágába repíti a közönséget. A történet a Bohémélethez és a Traviatához hasonló: egy kitartott nő, Magda beleszeret egy tisztes családból való fiatalemberbe, Ruggeróba. Az érzés kölcsönös, ám hogy a férfi jó hírét ne árnyékolja be az ő előélete, a nő elhagyja az ifjút, aki a szakítás miatt összeomlik. A szoprán Angel Blue alakítja a kifinomult párizsi nagyvilági hölgyet, a chilei Jonathan Tetelman pedig az idealista fiatalember megszemélyesítőjeként, Ruggeroként debütál. A mellékszerepekben, Lisette és Prunier viszálykodó szerelmespárja szerepében az amerikai Emily Pogorelc és az üzbég Bekhzod Davronov debütál a Met-ben. A darabot Speranza Scappucci vezényli.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

elkafkásodás két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!