Program


MAKÁM 40 VOCAL

MAKÁM 40 VOCAL

Jubileumi Makám koncert a Várkert Bazárban. A zenekar pályafutásának vokális korszakát idézi fel az együttes szeptember 5-én 19 órakor az Öntőház udvaron.

Krulik Zoltán gitáros, énekes alapította a nyolcvanas években az együttest, amely a hazai zenei életbe az etno-avantgard kelet-közép európai követeként robbant be.  több

Aktuális előadások



 

 

A zenekar hangzásvilágát egyszerre jellemzi a tradíció és a modernitás, a Kelet és a Nyugat, a kollektív és az individuális kettőssége az ősi egység és a harmónia keresése. Különleges etnikus hangszereken is játszanak az együttestagok, a Balkánra jellemző gadulkán, kavalon és tablán, az indiai gathamon, sarangin és sansán, valamint az afrikai marimbán is. Zenéjükben a hagyományos európai hangszerek szintén fontos szerepet kapnak, többek között oboa, gitár, bőgő és zongora is hallható fellépéseiken.

Makám együttes:

Rácz Gabriella-hegedű, Eredics Dávid-szaxofon, klarinét, kaval, tambura, ének, Krulik Zoltán-gitár, harmónium, ének, Mizsei Zoltán- billentyűs hangszerek, Boros Attila-basszusgitár, Keönch László-udu, cajon, derbuka, dobok, citere, ének, Magyar Bori-ének, Bede Sári-ének.

Vendégszólisták:

Lovász Irén, Bognár Szilvia, Szalóki Ági, Korzenszky Klára

 

.Esőnap: 2024.09.09.

Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!