Program


Maarja Nuut & Ruum: „Muunduja” / Európai Hidak 2018

Maarja Nuut & Ruum: „Muunduja” / Európai Hidak 2018

Az észt hegedűs-énekes Maarja Nuut mögött nem állnak nagy ügynökségek és lemezkiadók, mégis egy csapásra meghódította a kortárs világzene rajongóit.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 23. vasárnap, 20:00

Szerzői kiadású lemezeit (Soolo; Une meeles) is elragadtatott kritikák fogadták, de különösen koncertjeivel ejtette bámulatba közönségét, Nyugat-Európától az Amerikai Egyesült Államokig. Pedig nem könnyű szavakba foglalni a tőle kapott élményt. Simon Le Bon, a Duran Duran együttes énekese szerint: „amikor az angyalok énekelnek, az hangozhat így”. Földi tüneményekhez is szokták hasonlítani, például a morva Iva Bittovához és az amerikai Laurie Andersonhoz.
Maarja Nuut számára a 20. század első felének észt népzenéje éppolyan fontos forrás, mint napjaink csúcstechnológiája. És ahogyan a hagyomány összefonódik a korszerűséggel, koncertjein éppen úgy olvad egymásba a zene, a történetmesélés és a tánc. Mint mondja, mindez „magában rejti annak a lehetőségét, hogy az egyik valóságból a másikba utazzunk, olyan helyekre látogatva el, amelyeken bármi megtörténhet. Pontosan emlékszem azokra az időkre, amikor az álmaim teljesen valószerűek voltak. Olyankor összekeveredik a valóság és a képzelet, s te dönthetsz arról, melyik irányba indulsz el. Egyszerre vagy távol és nagyon is jelen.”
Hipnotikus, misztikus, pszichedelikus, experimentális, transzszerű, meghitt, melankolikus - efféle jelzőkkel találkozhatunk a Maarja Nuut-koncertekről szóló beszámolókban. És semmi okunk kételkedni bennük, még ha olykor ellentmondásosak is. A lényeg a lényeg: szokatlanul megindító és kategorizálhatatlan koncert előtt állunk.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!