Program


Lázár tesók: Eső előtt - Lemezbemutató koncert

Lázár tesók: Eső előtt - Lemezbemutató koncert

Az alterrockos Esti Kornél és a minimálpopos Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár, Domokos és Ágoston duója 2020 őszén Hullámtörés címmel jelentette meg első nagylemezét. A melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalokból álló LP után ősszel érkezik a folytatás, amelynek bemutatóján bensőséges, őszinte, autentikus világ bontakozik ki a közönség előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 30. csütörtök, 20:00

Lázár tesók: Eső előtt
Lemezbemutató koncert

A fiatal felnőttkor témáit körbejáró, nosztalgikus felhangoktól sem mentes bemutatkozó Lázár tesók-lemez a Müpa Home-koncertsorozat keretében debütált, stílszerű, hogy a második album is a Müpában szólal meg először, immár közönség előtt tartott budapesti lemezbemutatón. Az új albumtól a zenekarra jellemző intim, családias hangulat várható, a fókusz a dalok mélyrétegein, az emberi lélek bonyolultságán lesz, ám mindez mégis letisztult, egyszerű formákban kerül a felszínre. A koncerten mindez úgy köszön vissza, hogy a duó a lét, az emberi élet egyszerűségét veszi górcső alá, ám a modern formák a régmúlttal ötvöződnek: a felnőtt élet, korunk valósága retrospektív, álomszerű formákba rejtve tárul a közönség elé. Ezt a bensőséges világot erősítik a külön erre az estére megálmodott vizuális elemek mellett a közreműködő művészek is, akik mind kiváló hangszeresek - és a testvérpár nagyon jó barátai is egyben. Közülük Csernovszky Márk a Zeneakadémián végzett, Rátkay Áron jelenleg is ott tanul, Porkoláb Janka pedig a salzburgi Mozarteum hallgatója. A sok más mellett a Qualitons zenekarból ismert G. Szabó Hunor a fiúkhoz hasonlóan mezőtúri származású, és gyerekkori példaképe a tesóknak. A szintén mezőtúri Balog Ákos pedig gyerekkoruk, az Esti Kornél 2006-os indulása óta az egyik legjobb barátjuk.

gitár, ének - Lázár Ágoston
gitár, ének - Lázár Domokos

Közreműködők:
zongora, metalofon: Csernovszky Márk
basszusgitár: Balog Ákos
dob: G. Szabó Hunor
cselló: Porkoláb Janka
cselló: Rátkay Áron

Rendező: Müpa

Fotó: Bátori Gábor ‘Jim

Ajánlatunk


A Színek Világa / Koloricko Luma / World of Colors előadás a Jászság Népi Együttes és a Khamoro Táncszínház autentikus cigány folklór zenére, táncra, énekre épülő táncos koncertje.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!