Program


Kovács Gergely, Jeongheon Nam és a Szegedi Szimfonikus Zenekar / FELFEDEZÉSEK-– Ifjú géniuszok, klas

Kovács Gergely, Jeongheon Nam és a Szegedi Szimfonikus Zenekar / FELFEDEZÉSEK-– Ifjú géniuszok, klas

Megszokhattuk, hogy a Felfedezések sorozat koncertjein fiatal hazai és külföldi tehetségekkel találkozhatunk - és ezeken az esteken ismeretlen vagy ritkán felbukkanó zenei értékek is elénk kerülnek.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 29. csütörtök, 19:30

A Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenyén a különleges műsorszám Schumann szinte soha nem hallható Faust-nyitánya, ami pedig a megismerésre méltó pályakezdőket illeti, a versenygyőztes zongoraművész, Kovács Gergely és a dél-koreai csellista, Jeongheon Nam egyaránt méltónak ígérkezik a közönség figyelmére.

Felsorolni is hosszú volna, hány zeneszerzőt ihletett meg a Faust-téma, vagy annak valamely fejezete. Robert Schumann Jelenetek Goethe Faustjából című oratorikus kompozíciója csak szerzőjének halála után szólalt meg először, és nem vált a repertoár részévé. Felfedezésre méltó alkotás, melynek ezúttal nyitányával ismerkedhetünk meg. Egy másik Schumann-darab, a költői a-moll zongoraverseny és Dvořák varázslatos dallambőségű, páratlanul népszerű Csellóversenye viszont arra ad alkalmat, hogy két fiatal előadó teljesítményére figyeljünk fel: huszonhét éves honfitársunk, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hajdani neveltje, Kovács Gergely és a szentpétervári Rimszkij-Korszakov Konzervatóriumban tanult, harmincesztendős, dél-koreai Jeongheon Nam egyaránt olyan művész, aki nemzetközi versenyeken és koncerteken is sokszor bizonyított már. A két romantikus mű érzelemgazdagsága, karaktereinek sokfélesége a két fiatal muzsikus számára remek lehetőséget kínál arra, hogy bemutassák előadói eszköztáruk gazdagságát. Az 1969 óta önálló intézményként működő Szegedi Szimfonikus Zenekar a Dél-Alföld legjelentősebb zenei együttese, művészeti vezetője közel negyedszázada Gyüdi Sándor.

Műsor:

Schumann: Faust-nyitány, WoO 3
Schumann: a-moll zongoraverseny, op. 54
Dvořák: h-moll csellóverseny, op. 104

Vezényel: Gyüdi Sándor

Közreműködők:

zongora: Kovács Gergely
cselló: Jeongheon Nam

 

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!