Program


Képzőművészeti kalandozások Görbe Márkkal: Delnők, arszlánok és zsúrpubik

Képzőművészeti kalandozások Görbe Márkkal: Delnők, arszlánok és zsúrpubik

Képzőművészeti kalandozások
Görbe Márk művészettörténész előadássorozata

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 18:30

Barabás, Lotz, Munkácsy, Feszty – néhány fénylő állócsillag a XIX. századi magyar festészet egén. A hazánk egyik aranykorát, a magyar kultúra egyik legtermékenyebb időszakát felelevenítő előadássorozat az ő pályafutásukat is bemutatja. Ez a kor számos művészeti stílustörekvés párhuzamos jelenlétének időszaka: a romantika szenvedélyessége keveredik a biedermeier kedélyességével és a historizmus ünnepélyességével. Ekkor válik egyetemes rangúvá képzőművészetünk, épül ki művészeti intézményrendszerünk, és ünnepeljük fényes külsőségek között a honfoglalás ezeréves évfordulóját is. Az érdekes történetekkel fűszerezett vetített képes előadások ebbe a különleges korba nyújtanak élményteli bepillantást.

2018. október 17., szerda 18.30

Delnők, arszlánok és zsúrpubik – A XIX. századi magyar portréfestészet

Az előadás során egy virtuális arcképcsarnokot tekintünk meg, ahol egymás mellett sorakoznak a XIX. század legnevesebb portréfestőinek – Barabás Miklósnak, Borsos Józsefnek és Donáth Jánosnak – a legkiválóbb munkái. A királyok, hercegek, grófok és válogatott cigánylegények arcképeinek bemutatása mellett a képmás azonosíthatóságának kérdésköre is szóba kerül. Ez utóbbival kapcsolatban egy rejtélyes, feketefátylas hölgy öt mestertől származó négy, szinte pontosan azonos portréját is megismerjük.

Jegyár: 800 Ft
Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy 600 Ft, valamint terézvárosi lakosoknak: 400 Ft

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!