Program


IX. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG - Döntő
2

IX. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG - Döntő

Ahogy a pandémia miatt mindannyiunk életéből hiányzik 1,5 - 2 év, a magyarországi Slam Poetry évkönyvében is üres maradt a lap 2020-nál. Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokságot 2019-ben, az utolsó évben, amikor még voltak élő slam poetry események, Sárközi Richárd nyerte meg a Trafóban, és méltó módon képviselte országunkat a 2020 decemberében Mariborban rendezett online Poetry Slam Európa Bajnokságon.  több

Ahogy a pandémia miatt mindannyiunk életéből hiányzik 1,5 - 2 év, a magyarországi Slam Poetry évkönyvében is üres maradt a lap 2020-nál. Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokságot 2019-ben, az utolsó évben, amikor még voltak élő slam poetry események, Sárközi Richárd nyerte meg a Trafóban, és méltó módon képviselte országunkat a 2020 decemberében Mariborban rendezett online Poetry Slam Európa Bajnokságon. Azért, hogy ezúttal más állhasson a dobogó tetejére, a szeptemberi előválogatókról a döntőbe jutott 17 slammer próbál mindent megtenni, ami a műfajba még belefér.

A hazánkban 15 éve jelenlévő, amerikai gyökerű előadó-költészeti műfaj annyira népszerű lett az évek alatt, hogy 2019-ben nem volt olyan, legalább közepes méretű magyarországi város, aminek ne lett volna saját havi Slam Poetry klubja. A pandémia ezt az idilli helyzetet is újraírta, a műfaj, sok más előadói műfajhoz hasonlóan, most próbál újra talpra állni. Végre vannak események, ahol a slammerek újra hangot adhatnak a szabadon kifejezett gondolatok megosztása iránti olthatatlan vágyuknak.

A döntőn Sárközi Richárd, regnáló magyar bajnok és 17 slammer vesz részt, akik a szeptemberi előválogatókon közel 80 nevező közül jutottak be az októberi döntőbe. A produkciókat 5 fős zsűri értékeli, melynek elnöke idén Maier Péter csapat slam bajnok, dalszerző, előadó, alias Young Majré, az 5. Team Slam Országos Bajnokság győztese és több slam klub tapasztalt veteránja, aki manapság a zenei szférában bontogatja a szárnyait, kiegészülve további három, előre felkért szakmai taggal. A zsűriben idén is helyet foglal Babiczky Tibor költő, író, aki évek óta értő szemmel és füllel követi a honi szcéna alakulását. Az ötödik zsűritag pedig, önként jelentkezéses alapon, a közönség soraiból kerül ki. Az ő pontszámaik alapján hirdetik majd ki az első 3 helyezettet, a zsűri különdíjast, és a publikum által a helyszínen leadott szavazatok alapján kiosztásra kerül a közönségdíj is.

A hangulatot fokozza az Amoeba zenekar, a Kiégő Izzók vizuál csapata, felkért vendégelőadók valamint a Slam Poetry Budapest házigazdái.

facebook.com/SlamPoetryHungary

slampoetry.hu