Program


"Három az egyben" extra túra (Pál-Szemlő-Vár-b.)

"Három az egyben" extra túra (Pál-Szemlő-Vár-b.)

A Barlangok Hónapja alkalmából Vincze Péter geológus rendhagyó hosszúságú, tartalmú és útvonalú túra keretében kalauzolja végig az érdeklődőket a Pál-vögyi-, Szemlő-hegyi- és Budai Vár-barlang
bámulatba ejtő föld alatti folyosóin.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 30. szombat, 10:30

Találkozó: 10:30-kor a Pál-völgyi-barlang pénztáránál, majd ugyanazon a napon 13 órakor a Szemlő-hegyi-barlang pénztáránál. A Budai Vár-barlang látogatása másik napon történik – időpont egyeztetés a varbarlang@dinpi.hu e-mailcímen.

Pál-völgyi-barlang extra szakvezetéses túra:
Megismerjük a budai termálkarszt kialakulását és jelentőségét, bepillantást nyerhetünk a város alatt húzódó barlangrendszerek felfedezésének és kutatásának történetébe, megcsodáljuk az évmilliók
változatlanságába dermedt ősmaradványokat és csillogó kalcitkristályokat. Lépcsők hosszú során ereszkedünk le a mélybe, bejárva a hasadékszerű járatok, mesebeli cseppkövek, a hévíz által kioldott gömbüstök és különleges sziklaalakzatok világát.

A program hossza: kb. 2 óra.
Ajánlott korosztály: 14 éves kortól (a barlang 5 éves kortól és min. 115 cm magasságtól látogatható).

Mivel a barlangban több, mint 400 lépcsőfok és egy biztonságos létra található, a programon mozgásukban bármilyen módon korlátozott vendégek nem tudnak részt venni.

A barlangban egész évben 11°C a hőmérséklet, nyáron ezért érdemes kissé melegebben felöltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott.

Találkozási pont:
Megvásárolt jegyükkel kérjük, keressék a Pál-völgyi-barlang Látogatóközpont jegypénztárát.

Szemlő-hegyi-barlang extra szakvezetéses túra
A Barlangok Hónapja alkalmából Vincze Péter geológus rendhagyó hosszúságú, tartalmú és útvonalú túra keretében ismerteti meg az érdeklődőket a Budapest föld alatti virágoskertjeként emlegetett
Szemlő-hegyi-barlang értékeivel.

A program keretében lehetőséget biztosítunk egy 3D film megtekintésére, a látogatók számára nem járható Budai barlangok csodálatos világáról. A 3D film a nézőket egy lenyűgöző barlangi kirándulásra
kalauzolja el, mely káprázatos képződményeket, hatalmas tereket, szűk hasadékokat és mély aknákat mutat be. Így bárki felfedezővé válhat és bepillanthat a kutatók világába.

A program hossza: kb. 90 perc
Ajánlott korosztály: 14 éves kortól.
A közel 300 méteres kiépített szakasza utcai viseletben, akár babakocsival, illetve kerekesszékkel is látogatható. A barlangban állandóan 12ºC a hőmérséklet.

Találkozási pont:
Megvásárolt jegyükkel kérjük, keressék a Szemlő-hegyi-barlang jegypénztárát.

Budai Vár-barlang extra szakvezetéses túra
A több mint 3 kilométer hosszú föld alatti járatrendszer termeinek és folyosóinak bejárásakor megtudhatod, hogyan alakultak át az évszázadok során a természetes eredetű barlangüregek
labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket borospinceként, börtönként vagy épp óvóhelyként. A Budai Vár-barlang ember és természet közös munkájának hosszú évszázadok alatt
kialakult eredménye, így sétánkon a természetes képződmények, fosszíliák mellett az utóbbi évszázadok történelmének izgalmas, sokszor titkokat is rejtő lenyomataival találkozol majd.
- zárt, sötét tér, de állandó, kiépített megvilágítás
- kb. 12 °C-os hőmérséklet - ennek megfelelő öltözet ajánlott!
- könnyű séta, nincs szintemelkedés, kevés lépcső, szilárd burkolatú járófelület (de nem akadálymentes - babakocsival nem járható)
- kényelmes túracipő viselése ajánlott!
- a barlang kutyával nem látogatható

Túra hossza: 2,5-3 óra
A túra 14 éves kortól ajánlott.

Találkozási pont:
A Szentháromság szobor talapzatánál, a Mátyás templommal szemben (1014 Budapest, Szentháromság tér)

A kezdő időpont és a megadott találkozási hely betartását fokozottan kérjük, később nincs lehetőség a sétához kapcsolódni.

Jegytípus jogosultságok

Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak:
- nyugdíjasok,
- diákok,
- pedagógusok (egyéni látogatóként).
A kedvezményre való jogosultságot belépéskor a releváns dokumentummal igazolni kell. Ennek hiányában a túravezető megtagadhatja a belépést, a jegy visszaváltására ilyenkor nincs lehetőség.

Kapcsolat
palvolgy@dinpi.hu
+36 1 325 9505
www.palvolgyibarlang.hu
szemlohegy@dinpi.hu
+36 1 325 6001
www.szemlohegyibarlang.hu
varbarlang@dinpi.hu
+36 30 153 0980
varbarlang.hu

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!