Program


estiK - Zentai Magyar Kamaraszínház - Vendégváró Fesztivál

estiK - Zentai Magyar Kamaraszínház - Vendégváró Fesztivál

8. Vendégváró Fesztivál
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 22. szerda, 19:00

Színpadi töredékek Kosztolányi Dezső Esti-novellái alapján

 

„…egy évben és egy napon születtünk, sőt egy órában és egy percben is: 1885. március 29-én, virágvasárnap, hajnali pont hat órakor.
…minden rosszba ő avatott be. Ő világosított föl annak idején, hogy születik a gyermek, ő fejtette ki előttem először, hogy a felnőttek sárga, dohányszagú, puffadt zsarnokok, és semmi tiszteletet sem érdemelne kazért, mert rútabbak, mint mi és hamarabb meghalnak, ő biztatott arra, hogy ne tanuljak, ő bujtatott, hogy feltörjem édesapám fiókjait és kinyitogassam leveleit, ő tanított meg énekelni, hazudni és verset írni, ő bátorított, hogy hangosan kimondjam a szeméremsértő szavakat, ő szívatta el velem az első cigarettát, ő itatta meg velem azelső pohár pálinkát, ő kapatott rá a testi örömökre, ő fedezte föl számomra, hogy a fájdalomban is titkos gyönyörűség van, ő tépette le viszkető sebeimről a heget, ő bizonyította be, hogy minden viszonylagos, s egy varangyosbékának éppúgy lehet lelke, mint egy vezérigazgatónak, ő szerettette meg velem a néma állatokat és a néma magányt, ő csempészte érzésemhez a gúnyt, kétségbeesésemhez a lázadást, ő tanácsolta, hogy azoknak a pártján legyek, akiket a többség leköp, bebörtönöz és felakaszt, ő hirdette, hogy a halál örökkévaló, s ő akarta elhitetni velem azt a kárhozatos hazugságot is, mely ellen kézzel-lábbal tiltakoztam, hogy nincs Isten.” (KosztolányiDezső)

 

Szereplők: Balázs Áron (Jászai Mari-díjas, Pataki Gyűrű-díjas, Sterija-díjas); Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea (Pataki Gyűrű-díjas); Nešić Máté, Papp Arnold, Szilágyi Áron, Verebes Judit, Virág György

Színpadi adaptáció: Góli Kornélia

Zene: Mezei Szilárd (Sterija-díjas)

Díszlet: Ondraschek Péter

Jelmez: AleksandraPešić

Rendező: Mezei Kinga (Jászai Mari-díjas, Pataki Gyűrű-díjas)

 

Az előadás hossza 120 perc, egy szünettel.

14 éven felülieknek ajánlott.

 

VIII. Vendégváró Fesztivál

2020. január 22-23-24.

Határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat

Vendég: Zenta

 

Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a Zentai Magyar Kamaraszínház.

Ajánlatunk


Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!