Program


ELEFÁNT A KONCERTTEREMBEN - Vivaldi / Poulenc - U/3

ELEFÁNT A KONCERTTEREMBEN - Vivaldi / Poulenc - U/3

Vivaldi Tavasz­ című hegedűversenye a zenetörténet legszeretettebb dallamait rejti, ezúttal pedig Jin Xi hegedűszólójával csendül fel matinékoncertünkön. Babar meséje csaknem egy évszázada, 1931-ben jelent meg először francia nyelven: az árván maradt kiselefántról szól, aki a modern Párizsba vetődve elsajátítja a civilizált viselkedés szabályait, majd visszatér a sajátjai közé, és királyuk lesz.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

MŰSOR

Vivaldi: Tavasz
Poulenc: Babar

KÖZREMŰKÖDIK

Jin Xi - hegedű
Tápai Dóra - műsorvezető

VEZÉNYEL

Teremi Dárius
 
Madarak énekelnek, majd megriadnak a közelgő vihartól, aztán a faluban mulatság hangjait halljuk: Vivaldi Tavasz­ című hegedűversenye a zenetörténet legszeretettebb dallamait rejti, ezúttal pedig Jin Xi hegedűszólójával csendül fel matinékoncertünkön. Babar meséje csaknem egy évszázada, 1931-ben jelent meg először francia nyelven: az árván maradt kiselefántról szól, aki a modern Párizsba vetődve elsajátítja a civilizált viselkedés szabályait, majd visszatér a sajátjai közé, és királyuk lesz. Francis Poulenc zenekarra hangszerelt kompozícióját – hasonlóan Prokofjev Péter és a farkasához – mesélő narrátorral halljuk. A zenekart a feltörekvő karmestertehetség, Teremi Dárius vezényli.

Ajánlatunk


Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

zenés átirat két részben

Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!