Program


DON Q és IQ - M. Kecskés András

DON Q és IQ - M. Kecskés András

| DON Q és IQ - M. Kecskés András
Az előadás megtekintése 16 éven felülieknek ajánlott!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 18. szombat, 20:00

Cervantes időtlenné vált búsképű lovagja Richard Strauss zenei költeményén keresztül kel életre. A zenei ábrázoláson túl az expresszív tánc pantomim világán keresztül követhetjük Don Quixote látomásait, mai korunk világában szintén fellelhető hasonmásait és a digitális világgal szemben „szélmalomharcot” vívó alakok komikus küzdelmét. A színpadi ábrázolás a tudathasadás víziója, amiben az IQ elhomályosul, tagadja a valóságot, nincs benne belátás – így születik meg a drámai groteszk.


Tételek 1. Introduction / Bevezető 2. Szomorú képű lovag 3. Kaland a szélmalommal 4. Harc a birkanyájjal 5. Ábrándozás 6. Zarándokokkal esett kalandja 7. Virrasztás 8. Az elvarázsolt Dulcinea 9. Lovaglás a levegőn át 10. Kaland az elvarázsolt hajón 11. Küzdelem a Varázslóval 12. Párbaj az Ezüsthold lovaggal 13. A Don Q. halála


Előadja: M. Kecskés András
Zene: Richard Strauss
Jelmez: Lakatos Sándor
Videó, Installáció: Bajor Dániel

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei rendre lelkes sikert aratnak és visszahívást eredményeznek. Pályája igen korán kezdődött: már tizennyolc esztendősen a Párizsi Opera első oboása volt, később a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara és az Európai Kamarazenekar szólistájaként is muzsikált.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!