Program


Dil Mastana és a Csángálló: Radzsasztántól Csángóföldig
2

Dil Mastana és a Csángálló: Radzsasztántól Csángóföldig

A Csángálló zenéjében a gyimesi és moldvai csángók világa, valamint a Balkán izgalmas népzenéje találkozik, melyek szabad gondolkodásmóddal kibővülve, improvizációval, komponálással és énekkel válnak egy új egésszé.
A Dil Mastana együttes tagjai kiváló előadóművészek, akik nemzetközi színtéren is jeles képviselői a radzsasztáni langa közösség ősi zenéjének.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 21. csütörtök, 21:00

A Csángálló lépte nyomán muzsikaszó, s vigadalom fakad. Zenéjükben a gyimesi és moldvai csángók világa, valamint a Balkán izgalmas népzenéje találkozik, melyek szabad gondolkodásmóddal kibővülve, improvizációval, komponálással és énekkel válnak egy új egésszé. A végeredmény mégis egyfajta pszichedelikus élmény, mely köszönhető a dallamok húzásának, és a kíséret valódi mélyről jövésének. Zenéjük nem csak egy virtuóz buli esemény, hanem muzsikájuk eredetének tudatállapota is. Az együttes gyakran indul zenei gyűjtő útra, hogy eredeti környezetből merítsenek inspirációt. Olyan, nemzetközileg elismert alkotókkal dolgoztak már együtt, mint Tcha Limberger vagy Lajkó Félix. Utóbbival közösen nyitották meg a 2016-os O.Z.O.R.A. Fesztivált, ahol több mint 20 000 ember előtt muzsikáltak. Első lemezük szintén ebben az évben jelent meg a Fonó Records gondozásában, Fel az úton... címmel. Legújabb nagylemezük a Naplopók, melyről Eleven taktus című számuk felkerült a Halmos Béla Program 2018-as Womex világzenei válogatás albumára.

Tagok:
Sára Csobán - szaxofon, kaval
Bagi Bálint - tárogató, furulyák
Gárgyán Zoltán Tamás - klarinét, doromb
Johannes Olsson - harmonika
Bősze Tamás Jean-Pierre - ének, ütősök

A Dil Mastana együttes tagjai kiváló előadóművészek, akik nemzetközi színtéren is jeles képviselői a radzsasztáni langa közösség ősi zenéjének. Elődeik királyi családok hivatásos zenészei voltak. Dallamaik érintetlen, tiszta formában őrzik az ősi indiai zene hagyományait.

Tagok:
Bachu Khan – ének, dob
Edu Khan - ének
Nijam Khan – ének, dob, sarangi

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!