Program


Dejan Terzic Axiom (US/FR/NZ/DE)

Dejan Terzic Axiom (US/FR/NZ/DE)

A kvartett változatos hangulatokból, energiákból, hipnotikus ostinatókból és lenyűgöző mélységű hangzásokból összeálló zenéje lebilincselően gazdag, kifejezésteli birodalmat tár fel hallgatóinak, akik koncertjeik során egyaránt élvezhetnek szabad improvizációkat, robbanásveszélyes ritmikai megoldásokat és álomszerű közjátékokat.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 27. csütörtök, 20:00

Dejan Terzic Axiom (US/FR/NZ/DE)

Közreműködik:

    Chris Speed - szaxofon
    Bojan Zulfikarpašić - zongora, Fender Rhodes
    Matt Penman - nagybőgő
    Dejan Terzic - dob, ütőhangszerek

„Banja Lukában született, Nürnbergben nőtt fel, Bernben professzor – a kozmopolita Dejan Terzić Európa egyik legismertebb dobosa és zenekarvezetője”  írta a német Jazzthetik magazin az Opus látogatói számára már több zenekarból is jól ismert boszniai származású német dobosról, Dejan Terzićről, aki ezúttal nemzetközi kvartettjével lép fel a klub színpadán. Az amerikai Chris Speed szaxofonos, a szerb származású, Franciaországban élő, s általában csak Bojan Z-ként ismert világhírű billentyűs, Bojan Zulfikarpašić, az új-zélandi Matt Penman bőgős és a bosnyák-német Dejan Terzić dobos alkotta kvartettet méltán nevezhetjük interkontinetális supergroupnak, hiszen egytől-egyig a nemzetközi jazz-élet kiválóságai.

A kvartett változatos hangulatokból, energiákból, hipnotikus ostinatókból és lenyűgöző mélységű hangzásokból összeálló zenéje lebilincselően gazdag, kifejezésteli birodalmat tár fel hallgatóinak, akik koncertjeik során egyaránt élvezhetnek szabad improvizációkat, robbanásveszélyes ritmikai megoldásokat és álomszerű közjátékokat. Előadásuk a hangulatok, érzések és a zene folytonos váltakozása: vidámról szenvedélyesre, szenvedélyesről szabad zenére, szabad zenéről strukturáltra, strukturáltról andalítóra, andalítóról szókimondóra, szókimondóról szórakoztatóra, szórakoztatóról befelé fordulóra. Mindehhez pedig rendkívül robusztus, friss, újszerű, jellegzetes és ellenállhatatlanul dinamikus jazz adja az alapot.

„Ritmikai virtuozitás, gyors tempók, minimalista, ismétlődő motívumok, szabadon lebegő részekkel tagolva. Kifejező kompozícióival, harapósságával és pontosságával a Prometheus egyszerűen lenyűgöző. Chris Speed, Bojan Z, Matt Penman és Dejan Terzić oszthatatlan egységet alkotnak.”  írta a zenekar albumáról a német Jazzthing magazin.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

 

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!