Program


CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - Egy műterem titkai

CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - Egy műterem titkai

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Csernus Tibor (1927– 2007) világhírű magyar festőművész párizsi műtermének és hagyatékának hazahozott anyagából válogatva mutatja be a művész montmartre-i környezetét és a műterem világát, az alkotófolyamat egyes állomásait. Időszaki kiállítás, megtekinthető 2019 január 27-ig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 30. szombat, 19:00

Csernus Tibor (1927– 2007) a modern magyar festészet világhírű alakja, aki az 50-es évek végétől párizsi emigrációban alkotta meg életművét. A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány műtermének és hagyatékának hazahozott anyagából válogatva mutatja be a művészt inspiráló montmartre-i környezetet, és a Picasso óta híres, hírhedt Bateau-Lavoirban lévő műterem világát a skiccektől, vázlatoktól, az általa épített modellektől kezdve a tanulmányokon keresztül a nagy kompozíciók születését, valamint szenzációs könyvillusztrációit. Miközben bejárjuk a párizsi utcákat, bárokat, kávézókat, belépünk egy bokszterembe, és Csernus műtermébe, megcsodáljuk a virtuóz aktképeket, belefeledkezünk a repülők, tengeralattjárók és a gépek inspirálta képekben, elmerülünk az E.A. Poe írásaitól inspirált festményekben, eközben betekintést nyerhetünk egy rendkívül szenzitív, világra nyitott, minden technikában perfekcionista művész alkotói folyamataiba is.  

 

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!