Program


Carnations and Roses - GG Tánc Eger - Sissi Őszi Tánchét

Carnations and Roses - GG Tánc Eger - Sissi Őszi Tánchét

a GG Tánc Eger előadása
a SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja
English-friendly performance

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 19. hétfő, 19:00

 

A szerelem évszázadok óta az emberi gondolkodás mozgatórugója; meghatározó szerepet tölt be az antik mitológia, a vallások, a filozófia és a művészetek világában is, e területek központi témájának egyike.
Clébio Oliveira – a GG Tánc Eger idei stúdiószínpadi előadásának koreográfusa – ezúttal az agy szemszögéből vizsgálja a szerelmet, szenvedélyt.
Hogyan jellemezhető ez az érzés egy reálisabb szempontból nézve? Hogyan viselkedik az agyunk a szenvedéllyel szemben? Mi játszódik le elménkben, mikor szerelmesek vagyunk? Milyen kapcsolatot létesít egymás közt a test és az agy?
Oxitocin, dopamin, szerotonin. Vágyódó test. Boldog beteljesülés. Gyönyör.
Olykor elmebajhoz hasonlítható ez az állapot, stresszel, megszállottsággal, kényszerrel fűszerezve.

Előadják: Kelemen Dorottya, Tóth Karolina, Joni Österlund, Törteli Nadin, Emődi Attila, Rovó Virág, Rayco Lecuona Suarez, Novák Laura
Zene: Matresanch
Jelmez: Szaniszló Tamásné
Szcenika: Engler Imre/Fodor Zsolt
Asszisztens: Kelemen Dorottya
Koreográfus: Clébio Oliveira

Az előadás 60 perces.

 

A GG Tánc Eger az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatként működő, a kortárstánc közönség számára befogadható formáit alkalmazó, dinamikusan fejlődő, magyar és külföldi vendég alkotókkal, magyar és külföldi táncművészekkel alkotó együttes, melynek tagozatvezetője Topolánszky Tamás.

 

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról - Erzsébetváros egyik testvérvárosából - érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!