Program


Carmina Burana - Szegedi Kortárs Balett

Carmina Burana - Szegedi Kortárs Balett

Szegedi Kortárs Balett
Carmina Burana


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 30. péntek, 19:00


Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról.
(Juronics Tamás)

Táncolják / Performed by
Lány / Girl: Claudia Elvetico
Fiú / Boy: Vincze Lotár
Halál / Death: Kalmár Attila

Csetényi Vencel
Szigyártó Szandra
Czár Gergely
Takács Zsófia
Hegedűs Tamás
Horváth M. Gergő
Bocsi Petra
Kiss Róbert
Nier Janka
Kovács Enikő
Aradi Zsolt
Wéninger Dalma
Bacsó Gabriella

Zene / Music: Carl Orff
Díszlet, jelmez / Costumes and sets: Molnár Zsuzsa
Világítás / Lighting: Stadler Ferenc

KOREOGRÁFIA / CHOREOGRAPHY: JURONICS TAMÁS

Szegedi Kortárs Balett

A komolyzenei repertoárból, többek között Beethoven, Csajkovszkij, Bartók, Sztravinszkij, Bartók, Orff, műveire készült táncszínházi darabok mellett olyan kortárs zeneszerzők, mint Ligeti György, Eötvös Péter, Arvo Pӓrt, Unsuk Chin, Thomas Ádés műveire komponált koreográfiák alkotják a Szegedi Kortárs Balett sokszínű kínálatát. Az együttes 1993-ban vette fel a Szegedi Kortárs Balett nevet, 2000 óta önálló együttesként működik közhasznú alapítványi formában. A társulat igazgatója Pataki András Harangozó-díjas, művészeti vezetője Juronics Tamás Kossuth-díjas vezetőkoreográfus, aki a markánsan egyedi művészi arculat formálásában kitüntetett szerepet vállal.

A mára összetéveszthetetlen művészi arcél jellemző vonásai közül kiemelendő az előadói stílus sokféle hatáselemből összeálló egyedisége, magas technikai tudású táncművészek interpretálásában. Az előadások meghatározó jellemzője a színpad törvényeinek tisztelete, a szó valódi értelmében értett – a látvány erejét, hatását fokozó – teátrális eszközök használata. A társulat kiemelkedő feladatának tartja az Ifjúság kultúrára, színház-, és táncszeretetre való nevelését, ennek érdekében folyamatosan tart beavató színházi esteket.

A Szegedi Kortárs Balett hazai és külföldi táncszínpadoknak egyaránt állandó vendége, számos szakmai és közönségdíj tulajdonosai. Országon belül 80-90 előadást tart évente. Több mint 30 év alatt a társulat 29 országban vendégszerepelt, ahol közel 155 előadást tartott. Ez idő alatt 124 önálló táncszínházi produkciót hozott létre, a 60 alkotást jegyző Juronics Tamás mellett 23 hazai és 25 külföldi koreográfus közreműködésével. Az együttesnek alapítása óta 250-nél is több magyar és külföldi táncművész tagja volt.

Juronics Tamás – művészeti vezető
Pataki András – igazgató
Nyitrai Tímea – művészeti titkár
Gáti Katalin Teodóra – PR manager
Ilyés Róbert – műszaki koordinátor
Csányi Ágnes - öltöztető

fotó: Tarnavölgyi Zoltán

Támogatók: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szegedi Nemzeti Színház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Novotel Hotel – Szeged, CE Glass Company, Cool Service – Szeged, Busz Travel – Császár József, Hétkávézó, Palánta Salátabár, Noé Egészségközpont, Kortárs Balettért Alapítvány
Médiatámogatók: Rádió88, Marie Claire, Táncélet.hu, Táncművészet, Délmagyarország

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!