Program


Brazil (1985) - Eszem-iszom – gasztrofilmek / MÜPAMOZI

Brazil (1985) - Eszem-iszom – gasztrofilmek / MÜPAMOZI

Brazil - angol nyelven, magyar felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 19. hétfő, 19:00

Amikor Terry Gilliam filmjében megszólal Ary Barroso 1939-es örökzöldje, az Aquarela do Brasil, még nem sejtheti a néző, hogy számára ez a sláger már soha nem lesz a régi. „Valahol a 20. században” - így kezdődik a Brazil. Hogy pontosan hol és mikor? Rád van bízva, Kedves Néző. Láthatsz benne nem túl távoli jövőt, de a film látványvilága miatt néha úgy érezheted, hogy mindez már megtörtént. Vagy a film forgatásának évében, a baljóslatú 1984-es esztendőben járnánk? A hely, a rendszer: egy túlszabályozott világ, ahol a totális diktatúra bürokráciával bástyázza körül magát. Ennek ellenére néha roppant vicces: őrült viseletek és szépészeti divatok tombolnak; a gasztronómia, a közlekedés, a számítástechnika és az „okosotthon” dizájnja lehengerlő. Nagyon retro. (Bár 1985-ben még nem használtuk ezt a szót.) És a túlszabályozott rendszerből természetszerűleg következnek a bosszantó hibák. Csak nevetni nem könnyű ezeken. Mert emberéletek múlhatnak rajtuk. Mert ezt a tarka abszurdot átjárja a félelem. Mindenki megfigyelés alatt áll, s ha valamiért nem felel meg, vagy nincsenek jó kapcsolatai, kellemetlen helyeken találhatja magát.
Furcsa, felkavaró film. Néha finom intellektuális utalásokat tesz, néha meg torokszorítóan kegyetlen. Vannak pillanatai, amelyekben átmelegíti a szívedet a románc reménye. És olyanok, amelyekben elborít a csüggedés, hiszen ebből a világból csak az álmok és az Aquarela do Brasil száll a magasba.

házigazda: Réz András

Ajánlatunk


Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!