Program


Binder Trió - Jazz itt!

Binder Trió - Jazz itt!

Binder Károly zeneszerző, zongoraművész a hetvenes évek második fele óta a magyar zenei élet megkerülhetetlen alakja. Munkássága a modern mainstream jazztől a kortárs és avantgárd klasszikus zenén, valamint az úgynevezett magyar népi free jazzen keresztül a népzenéig számos műfajt és stílust ölel át.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 9. szombat, 19:00

Jazz itt!
Binder Trió A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Binder Károly (zongora), Fonay Tibor (bőgő), Hidász Tamás (dobok)

Binder Károly zeneszerző, zongoraművész a hetvenes évek második fele óta a magyar zenei élet megkerülhetetlen alakja. Munkássága a modern mainstream jazztől a kortárs és avantgárd klasszikus zenén, valamint az úgynevezett magyar népi free jazzen keresztül a népzenéig számos műfajt és stílust ölel át. Szerzőként több mint 300 kompozíció áll mögötte, melyek többsége kamara- és zongoramű, emellett nem kevesebb, mint 43 színházi, hangjáték- és filmzene fűződik a nevéhez. Pedagógusi pályája is nagyívű: a híres „Postás” (Erkel Ferenc) Zeneiskola jazz tanszakán kezdett oktatni, később a Zeneművészeti Főiskolán tanított jazz-zongorát és zeneszerzést, majd hosszú évekig a Zeneakadémia Jazz Tanszékének vezetője volt. Előadóművészként, koncertező zenészként 67 nagylemeze jelent meg, melyek többsége szerzői album. Egyaránt kedveli a nagyobb kamarazenekari és a kisebb felállásokat, valamint a szólózongorát is. Ezúttal trió formációban lép fel, ahol muzsikustársai a fiatal generáció két különleges tehetsége, Fonay Tibor bőgős és Hidász Tamás dobos lesznek.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!