Program


Bereményi Géza: IRÉN LEVELE

Bereményi Géza: IRÉN LEVELE

| Bereményi Géza: IRÉN LEVELE
| a Zsámbéki Színházi Bázis produkciója

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 24. péntek, 20:00


Bereményi Géza a kortárs magyar kultúra egyik legnépszerűbb, legszínesebb egyénisége. Sokoldalú és nehezen beskatulyázható alkotó, aki minden irodalmi műfajt kipróbált. Az Irén levele Bereményi Géza Legendárium c. családregényében jelent meg 1978-ban. Irén csak egy levelet ír a testvérének, de közben elmeséli az életét. Látjuk a visegrádi SZOT üdülőt a sálat kötögető szobatársnőkkel, a gyömrői ház kertjében hallgatózó ismerőst, az árnyékos presszó törzsvendégeit, érezzük a 70-es évek sűrű hangulatát. (Ezek a történetek köszönnek vissza a szerző és Cseh Tamás Levél nővéremnek c. lemezéről.)
Az előadásban Újhelyi Kinga Jászai-díjas színművész alakítja Vetró Irént, aki a Bereményi – Cseh Tamás dalokból már mindannyiunk közeli ismerőse. A produkció másik fellépője, Pál Hunor több karaktert is megformál: egyszerre groteszk és virtuóz, ahogyan időnként belép a történetbe és jelen idejűvé varázsolja Irén visszaemlékezéseit.


Író: Bereményi Géza

Szereplők: Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas, Pál Hunor
Zeneszerző: Horváth Károly
Zenei vezető: Gáspár Álmos
Dalszövegek Bereményi Géza írása alapján: Újhelyi Kinga
Koreográfus: Katona Gábor
Dramaturg, rendező: Lőrincz Zsuzsa

Ajánlatunk


A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti be 80. életévét.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!