Program


Aktuális előadások



Hámori Máténak, a Danubia Zenekar művészeti vezetőjének egyik missziója, hogy az általa létrehozott koncertek során úgy mutassa be a klasszikus zenei műveket és azok alkotóit, hogy azok zsenialitásában rejlő rétegek új, esetleg szokatlan gondolatokkal bővüljenek, illetve minden esetben szórakoztató formában kerüljenek a közönség elé. Átjárhatóságot mutat a műfajok között: Bach hegedűversenye mellé emelt kalotaszegi táncok, Mozart zenéjének jazz-zongora átirata, Bartók looperrel recitált népdalai természetességgel megmutatott zeneművekké válnak a Zenekar koncertjein. A szabad zene, az eredeti művek tisztelete és közönség stílusbeli spektrumszélesítése pont ugyanannyira fontos szempont a koncertek során, mint a kiemelkedő művészeti élmény biztosítása.
Az eredeti mű előadása után Pál István Szalonna és bandájának népzenei reflexióival bemutatott verzióban is elhangzik Bach D-dúr szvitje, rámutatva a meglepő hasonlóságokra, a gyönyörű különbségekre.
A koncertet követően az érdeklődők táncházon is részt vehetnek.

Pál István Szalonna és bandája
Pál István Szalonna és bandája a magyar népzene szeretetéért és megismertetéséért munkálkodnak az egész magyar nyelvterületen. A hagyományos paraszti világ furulyái, dudái, a vonóshangszerek, a cimbalom és a tárogató mellett az emberi ének szólaltatja meg a szívet szorongató lassú dallamokat, a virtuóz legényeseket és a csárdások különleges világát.

Bach – D-dúr szvit, BWV 1068
Bach művének második tétele, az Air már jól ismert dallam, amely August Wilhelm hegedűművész átiratában a hegedű egyetlen húrján is játszhatóvá válik. A darab ennek köszönhetően annyira népszerűvé vált, hogy azóta is sok helyen ismerik és előadják, sőt számos populáris zenében és filmzenében is felbukkant.

Közreműködők
Danubia Zenekar
Hámori Máté karmester, művészeti vezető
Pál István Szalonna és bandája

Időtartam: 120 perc szünet nélkül

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!