Program


Antje Weithaas, Marie-Elisabeth Hecker - Kamarazene Nagyteremre

Antje Weithaas, Marie-Elisabeth Hecker - Kamarazene Nagyteremre

„Úgy játszik, mint egy agyal, dallamformálásának eleganciája és áradó költőisége különösen intenzívvé teszi csellóhangjának varázslatos szépségét, előadásmódja mindenféle mesterkéltségtől mentes” – így jellemezte egy spanyol kritikus Marie-Elisabeth Hecker játékát. A nagyszerű német csellista a 2005-ös párizsi Rosztropovics Csellóversenyen tűnt fel, ahol a fődíj mellett – a verseny történetében először – két különdíjat is elnyert.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 19. szerda, 19:30

KAMARAZENE NAGYTEREMRE
ANTJE WEITHAAS, MARIE-ELISABETH HECKER ÉS MARTIN HELMCHEN

L. Boulanger: D’un matin du printemps
Mozart: 4. (E-dúr) zongoratrió, K. 542
Schumann: Fantáziadarabok, op. 88
SZÜNET
Dvořák: 3. (f-moll) zongoratrió, op. 65

Antje Weithaas (hegedű), Marie-Elisabeth Hecker (cselló), Martin Helmchen (zongora)

„Úgy játszik, mint egy agyal, dallamformálásának eleganciája és áradó költőisége különösen intenzívvé teszi csellóhangjának varázslatos szépségét, előadásmódja mindenféle mesterkéltségtől mentes” – így jellemezte egy spanyol kritikus Marie-Elisabeth Hecker játékát. A nagyszerű német csellista a 2005-ös párizsi Rosztropovics Csellóversenyen tűnt fel, ahol a fődíj mellett – a verseny történetében először – két különdíjat is elnyert. Szenvedélyes kamaramuzsikus, férje, a Clara Haskil Nemzetközi Zongoraverseny egykori győztese, Martin Helmchen oldalán a világ legrangosabb koncerttermeiben lépett már fel. Schumann szülővárosából, Zwickauból származik, így talán nem is meglepő, hogy a budapesti koncerten is játszik egy Schumann-kompozíciót. A házaspár a kiváló hegedűművésszel, Antje Weithaasszal több éve alkot triót. A három muzsikus együttműködésének harmóniáját az előadó-művészetről vallott hasonló elvek alapozzák meg: az egyéniség, a karizma, a jelenlét intenzitása nem árnyékolhatja be magát a művet.

RENDEZŐ:Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!