Program


Alexander Melnyikov és a Cuarteto Casals / 1 ( Beethoven plusz )

Alexander Melnyikov és a Cuarteto Casals / 1 ( Beethoven plusz )

Beethoven: 5. (D-dúr) zongoratrió, op. 70/1 („Szellem”)
Beethoven: 11. (f-moll) vonósnégyes, op. 95 („Serioso”)
SZÜNET
Sosztakovics: g-moll zongoraötös, op. 57

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 3. szombat, 16:00

Alexander Melnyikov (zongora)
Cuarteto Casals: Vera Martínez Mehner, Abel Tomàs Realp (hegedű), Jonathan Brown (brácsa), Arnau Tomàs Realp (cselló)

Sosztakovics első jelentősebb műveit – az 1. és 2. szimfóniát vagy az 1. zongoraszonátát – Beethoven halála után száz évvel írta. Ugyanakkor a bécsi mester alkotói gondolkodásmódja nagyon is élt még ekkor, s talán legtovább éppen Sosztakovics életművében. A Beethoven által különösen kultivált műfajok Sosztakovics számára is a személyes közlés elsődleges médiumaivá váltak, s miként Mahler, ő is meg volt győződve arról, hogy Beethoven óta a zene is képes – mindenféle kommentár nélkül –konkrét dolgokról mesélni. Különös véletlen, hogy egyik legismertebb, legnépszerűbb kamaradarabját, a g-moll zongoraötöst azzal a szovjet vonósnégyessel mutatta be, amely Beethoven nevét vette fel. A darab lenyűgözte a korabeli közönséget: „nagy-nagy gyönyörűség és hála érzete ragyogott minden arcon. Egy idősebb ember észre sem vette, hogy könnyek csorognak az arcán” – emlékezett vissza egy szemtanú.

Ajánlatunk


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!