Program


A nagy háború - és akik otthon maradtak- múzeumpedagógia - Regisztrációs jegy

A nagy háború - és akik otthon maradtak- múzeumpedagógia - Regisztrációs jegy

Múzeumpedagógiai foglalkozás 90 percben. Március 10-ei foglalkozásunkat 12-18 éves, március 24-ei foglalkozásunkat 15-18 éves korosztály számára ajánljuk. A regisztrációs jegyek korlátozott számban érhetőek el. Ezúton kérjük kedves látogatóinkat, hogy vásárláskor vegyék figyelembe a korosztályra vonatkozó besorolást. A programra való belépés a regisztrációs jegy érvényesítésével és diák-/személyi igazolvány felmutatásával lehetséges.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 24. vasárnap, 15:00

Hogyan élték meg az emberek az első világháború hétköznapjait kint a fronton, illetve a hátországban? Hány százalékban adtak le halálos lövéseket a katonák? Hány hét alatt érkezett haza a tábori posta? Hogyan változott a divat, az étkezés, a dísztárgyak és a harangozás a háború miatt? Hogyan vették ki a részüket a háborúból az állatok? Tényleg az amerikai propaganda volt a legkíméletlenebb? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ Veletek a Várkert Bazár első világháborús kiállításaiban. Az óra keretében először az átlag ember szemével nézzük végig, hogy milyen lehetett az élet az első világháború alatt a lövészárokban élet-halál harcot vívó katonáknak, illetve az otthon maradt szeretteiknek. Majd beleképzelhetjük magunkat a két oldal propagandájának helyébe, illetve, hogy hogyan vált egyre nehezebbé a lakosság meggyőzése a háború folytatásáról. Végül pedig bepillantunk a háborút irányító elit (királyok, császárok, miniszterelnökök) mindennapjaiba is.

1 fő kísérő Az újvilág született kiállításunkra 30% kedvezményre jogosult teljes árú jegy vásárlása esetén, amelyet személyesen vásárolhat meg jegypénztárainkban. 

 

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!