Program


A kiskakas gyémánt félkrajcárja

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

A kiskakas gyémánt félkrajcárja
a Holdfű Színház előadásában

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 23. vasárnap, 10:00

Ki ne ismerné a hetyke kiskakas történetét, aki addig-addig jár a török császár nyakára, amíg csak visszaszerzi a szemétdombon talált gyémánt félkrajcárt.

A népmese méltán népszerű, hiszen alighanem minden gyermek átéli legalább egyszer azt a nehéz helyzetet, amikor egy nagyobb, erősebb valaki elvesz tőle egy számára kedves, fontos, vagy értékes tárgyat. A mese főhőse azonban – a kiskakas – nem hagyja magát! Vesztesből győztessé válik. S hogy hogyan? Mindenekelőtt a saját magába és az igazságba vetett hit által. Nem hajlandó „befogni a csőrét”, világgá kürtöli az őt ért igazságtalanságot, hogy végül – ahogy az a mesékben lenni szokott – még a természeti erők is segítségére siessenek. Ezek az erők azonban sohasem külső erők. A mesék varázslatai mindig a főhős belső erejét tükrözik. A Tűz és a Víz önmagunkban nem jók vagy rosszak. Ezért hiába próbálja a török császár ezek által elveszejteni a kiskakast, annak belső ereje – a „lélek jelenlét” – végül legyőzi, sőt mi több a gonosz erő ellen fordítja saját rontó szándékát.

Az előadás cselekménye e gondolatokra fókuszálva szövődik, nem mondva le a humorról, játékosságról, sőt élvezeti értékét még egy – az egész előadást végigkísérő – különleges nyelvi lelemény is növeli.

Az előadás Időtartama: kb. 50 perc

Ajánljuk óvodásoknak, kisiskolásoknak 3 éves kortól.

SZEREPLŐK: Ferencz Bernadett, Barna Vanessza, Strausz Tünde

ÍRÓ: Strausz Tünde
RENDEZŐ: Holdfű Színház
ZENESZERZŐ: Gyulai Csaba
BÁBTERVEZŐ: Tóth Zsuzsa
JELMEZTERVEZŐ: Tóth Zsuzsa
DÍSZLETTERVEZŐ: Kakuszi Zoltán

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!