Program


A csodabogár zeneszerző (Liszt-kukacok Akadémiája bérlet)

A csodabogár zeneszerző (Liszt-kukacok Akadémiája bérlet)

Liszt-kukacok Akadémiája – Csodabogarak
A csodabogár zeneszerző
10-15 éveseknek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 8. vasárnap, 11:00

Liszt-kukacok Akadémiája – Csodabogarak
A csodabogár zeneszerző
10-15 éveseknek

Mozart: A-dúr klarinétötös, K. 581

Korossy Vonósnégyes: Korossy-Khayll Csongor, Tóth Kristóf (hegedű), Albert Julianna (brácsa), Devich Gergely (cselló)
Bartek Zsolt (klarinét)
A zeneszerző: Dinya Dávid
Mesélő: Mona Dániel

De kik azok a csodabogarak? Varázslatos katicák? A Beatles együttes bálványozott tagjai? Netán Aragog, az óriáspók a Harry Potterből? A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája 2020 őszén a zenei élet szuperhőseivel, különc, nem mindennapi képességekkel rendelkező figuráival foglalkozik, akikre még a szakma többsége is csak annyit mond: csodabogarak! Sorozatunk második matinéján a legfurcsább szerzet, a zeneszerző fejébe nézünk bele, hogy megtudjuk, hogyan születik meg benne a zene. Mert hogy a komponálás folyamata lesz a főtémánk. A lehetetlenre vállalkozunk, hiszen a zenetörténet fenegyerekét, Mozartot próbáljuk megfejteni. Megvizsgáljuk, hogyan lesz néhány dallamötletből és kísérőszólamból hagyományos zenei (torta)formába öntött, mégis utánozhatatlan, világhírű darab. A rejtélyek feltárásában segítségünkre lesz egy igazi zeneszerző, Dinya Dávid és egy, a Zeneakadémia tehetséges hallgatóiból álló formáció, a Korossy Vonósnégyes.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!