Program


8. szimfónia

8. szimfónia

Koncertszerű előadás latin és német nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 1. csütörtök, 20:00

Operánk egykori főzeneigazgatója, Gustav Mahler a „mienk”, igen közel áll szívünkhöz, és nemcsak 1. szimfóniája, amelyet anno intézményünk muzsikusai mutathattak be a szerző vezényletével Budapesten. Két éve a 4. szimfónia csendült fel nálunk, az idei szezonban pedig a Dal a Földről is része a tavaszi hangversenyprogramnak. Ugyanakkor egészen biztosan először indul neki társulatunk a zeneirodalom legnagyobb apparátusú alkotásának, az Ezrek szimfóniájának. E melléknév csakis a „Mahler-8”-hoz tartozik, és minden együttes tudásának próbaköve, már amennyiben mérete lehetővé teszi egyáltalán a mű eljátszását. A praktikusan duplázott szimfonikus zenekar és az alsó hangon másfélszáz énekkari művész, jelentős gyermekkar és nyolc szólista igénye miatt ezt a kivételes alkotást, a német kultúra egyfajta zárókövét, egyszerre szakrális és világi-fausti foglalatát Magyarországon csak az Opera társulata képes megszólaltatni egyedül – eddig mégsem tette soha.

Karmester

 

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!