Program


4 Pianos / Európai Hidak 2018

4 Pianos / Európai Hidak 2018

Ezen az estén a négy zongorista Chopintől Krzysztof Komedán át a Depeche Mode-ig kalandozik - rengeteg improvizációval.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 20. csütörtök, 20:00

Bár a Fesztivál Színház színpada biztosan nem hajol majd meg a négy zongora súlya alatt, megszólaltatóik, a négy lengyel pianista előadói kvalitásai kelthetnek olyan érzést a hallgatóban, hogy süllyednek a deszkák. A legnagyobb lengyel jazzmuzsikusokat pályára állító Jazz Juniors verseny és fesztivál életre hívásának negyvenedik évfordulójára összeállt négyes tagjai közül Leszek Możdżer, Paweł Kaczmarczyk és Piotr Orzechowski is innen indult, s mára nemzetközileg elismert előadóvá vált - ez utóbbi megállapítás Marcin Wasilewskire is igaz, aki triójával a legendás ECM kiadó csapatának tagja.
Leszek Możdżer szólózongora-koncertjeivel és kamaraegyütteseivel adott estjeivel éppúgy elbűvöli hallgatóságát világszerte, mint szimfonikus zenekari kísérettel. Klasszikus alapképzettségének köszönhetően Bach, Chopin és Lutosławski műveinek is értő tolmácsa, igazán azonban improvizációiban szárnyal. Marcin Wasilewski és triója előtt a világhírű trombitás, Tomasz Stańko mellett nyíltak meg a jazzvilág kapui, s ma a zongorás triójáték egyik leginkább figyelemre méltó képviselőinek tartják őket. Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling Triójának minden újabb lemeze nagy érdeklődést ébreszt, hiszen nehezen kategorizálható zenéje mindig a műfaji határvidékeken tesz felfedező utakat. Ebben is hasonlít rá Piotr Orzechowski, aki csodagyerekként tűnt fel, majd a Berklee College of Musicon tanult, és megnyerte a Montreux-i Jazz-zongora Versenyt. Lenyűgöző módon dolgozza át, sűríti szólózongorára a legkülönbözőbb klasszikus szerzők műveit.
Ezen az estén a négy zongorista Chopintől Krzysztof Komedán át a Depeche Mode-ig kalandozik - rengeteg improvizációval.

Az Adam Mickiewicz Intézet nagyvonalú támogatásával, a Polska Music program és a lengyel függetlenség kikiáltásának centenáriumát ünneplő nemzetközi POLSKA 100 programok részeként. A Lengyel Köztársaság Kultúra és Nemzeti Örökség Minisztériumának a többéves NIEPODLEGŁA program keretében történő finanszírozásában.

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

komédia, szerencsejáték egy részben

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!