Program


Sir Simon Rattle és a Londoni Szimfonikus Zenekar

Sir Simon Rattle és a Londoni Szimfonikus Zenekar

Sir Simon Rattle korunk egyik legnagyobb muzsikusa: lendületes, elfogulatlan gondolkodású, innovatív, maximalista. Közepes együttesből világklasszissá varázsolta a Birminghami Szimfonikusokat, majd a Berlini Filharmonikusok élére került. A magyar közönség többször találkozhatott vele, e látogatásának érdekessége, hogy több mint másfél évtized után immár nem Herbert von Karajan hajdani zenekarát vezeti.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 14. hétfő, 19:30

Sir Simon Rattle 2017 szeptembere óta áll az 1904-ben alapított, s immár sok évtizede nemcsak a brit főváros, hanem az egész világ egyik legjelentősebb zenekaraként számon tartott Londoni Szimfonikus Zenekar élén. A műsor, amellyel karmester és zenekar új párosa a magyar közönségnek bemutatkozik, a koncertprogramok szerkesztésében manapság gyakorta érvényesülő éles kontraszt jegyében állt össze. Mert Bartók Béla és Anton Bruckner valóban két külön világ. Bartókot kérlelhetetlen tömörség jellemzi, Bruckner epikus lélegzetű és kedveli a „mágikus ismétléseket”. A Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára a maga négyteles, szimfóniaszerű formájával és erősen kontrapunktikus szerkesztésmódjával részben a bécsi klasszika, részben a barokk hagyományát folytatja, míg a VI. szimfónia - igaz, szintén négytételes alkotás - ízig-vérig a romantikus gesztusrendszer és kifejezésmód elkötelezettje. Így aztán a két opus alkalmas arra, hogy mind a karmester, mind a zenekar nagyon eltérő erényeit mutassa meg az egyik és a másik mű megszólaltatásakor.

Műsor:

Bartók: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára, Sz. 106, BB 114
Bruckner: VI. (A-dúr) szimfónia, WAB 106

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!