Program


Párbeszéd koncert 2.0 - Nagy János és Szokolay Dongó Balázs

Párbeszéd koncert 2.0 - Nagy János és Szokolay Dongó Balázs

- zene határok nélkül –
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 3. szombat, 19:00

A zongora, a könnyűzene és a magyar népzene találkozása Halmos Bélával.

Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. A havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

Nagy János Artisjus díjas előadó, jazz-zongorista. Számos hazai és külföldi fesztivál fellépője, olyan muzsikusokkal játszott együtt, mint Al di Meola, David Murray vagy Tony Lakatos. Szólistaként, hangszerelőként és stúdiózenészként számtalan lemezen és koncerten közreműködött a hazai zenei élet különböző stílusú előadóival, többek közt Horgas Eszter, Balázs Fecó, Bikini, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Malek Andrea, Szentpéteri Csilla, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara lemezén.

Szokolay Dongó Balázs Artisjus és Príma díjas előadó. Rajzpedagógiai tanulmányok után kezdett zenével foglalkozni, autodidakta módon tanult népzenét dudán, furulyán, tárogatón. 1994-ben a szakma elismeréseként a Népművészet Ifjú Mestere címet kapta. A kárpát-medencei folklór mélyebb tanulmányozása során kezdett népzene feldolgozással foglalkozni, így születtek saját kompozíciói és azok az improvizatív zenei alapok, amelyek magukon hordozzák a régmúlt magyar, román, szerb, horvát, szlovák és cigány kultúráját, és ugyanakkor modern, kortárs hangvételűek. 1990-től  több élvonalbeli zenekarban játszott, mint például a Sebestyén Márta trió, a Vasmalom, a
Csík Zenekar; gyakori vendége volt a Téka, a Vujicsics, a Muzsikás és a Kolinda zenekaroknak.

Dolgozott Rost Andreával és Kocsis Zoltánnal is. A 2017. évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Liszt Ferenc kamarazenekar közreműködésével mutatták be első egész estés saját művét, a Sír az út előttem c. dalciklust.

„Kodály is felhívja a figyelmet, hogy jó lenne, ha a népzene és a klasszikus zene közelebb kerülne egymáshoz. Inspiráló, ha két különböző műfajban gondolkodó találkozik. S ha tud együtt alkotni, akkor mindig érdekes dolog születik.”

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!