Program


Messiaen / Saint-Saëns / Bruckner ( Concerto Budapest & Steven Isserlis - cselló )

Messiaen / Saint-Saëns / Bruckner ( Concerto Budapest & Steven Isserlis - cselló )

Concerto Budapest
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 12. szombat, 19:30

Műsor:

MESSIAEN: Hymne au Saint-Sacrement
SAINT-SAËNS: I. (a-moll) csellóverseny, op. 33
--- szünet ---
BRUCKNER: VII. (E-dúr) szimfónia, WAB 107

Közreműködik: Steven Isserlis cselló
Vezényel: Keller András

„Anyám zongorázott, a legidősebb nővérem is, de ő brácsázni akart, a középső nővérem és az apám hegedült, szóval hiányzott egy csellista.” Egyik interjújában így érzékeltette pálya- és hangszerválasztásának kézenfekvő voltát Steven Isserlis, aki ezt is még ezt is hozzátette idézett szavaihoz: „A kamarazene volt a mi általános iskolánk.” A zenei ismeretterjesztőnek is nagyszerű brit vonósművész Keller András meghívására két koncerten is fellép majd, s először Camille Saint-Saëns I. (a-moll) csellóversenyét fogja eljátszani: az 1872-es évben komponált versenymű egyik kortárs etalonfelvétele ugyancsak Isserlis szólóját őrzi. „Egy alkalommal szomorú hangulatban értem haza; az járt a fejemben, hogy a Mester már nem élhet sokáig. Ekkor jutott eszembe a cisz-moll Adagio.”
Visszatekintve Anton Bruckner értelmezte ekképp VII. szimfóniájának leghíresebb részletét: az Adagio keletkezését ilyesformán összekapcsolva a csodált Wagner közelgő halálával. Az izgalmas programú koncert nyitószáma, a Hymne au Saint-Sacrement pedig szerencsére kétszer is Messiaen „eszébe jutott”, hiszen az 1932-ben komponált mű a II. világháború éveiben elveszett, és a zeneszerző utóbb emlékezetből rekonstruálta azt.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!