Program


Kathputli

Kathputli

KATHPUTLI – Pécsi MárkusZínház
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 12. vasárnap, 10:00

Közreműködik:
Pilári Gábor, Vajda Zsuzsanna és Pilári Lili Eszter,
továbbá Csernák Zoltán Samu szitáronés Pilári Áron tablán.

Namaste, Namaskar, Igen Tisztelt Publikum!
Íme először Magyarországon, Mukhes Mester Bábszínháza! Jaisalmerből érkezett indiai bábakrobatáink mutatják be műsorukat!
Jogi, aki nádsípos pungin játszik, és kígyót szelidít,
Anarkali, a gyönyörű táncosnő, Muszlim Navab és Hindu Radzsa párbajt mutat be, Gangá Rám Máli Ká Lárká, a fantasztikus labdazsonglőr, Punnu Khan a rabari herceg, aki feleségével teveháton utazik, Dulla Bhatti a rajput hős, mint lovas-akrobata a táltos lovával, Bahrupia - a kétfejű ember, Jádügar, a varázsember
A Kathputli zsinóros, kereszt nélküli marionett figura, a rajhastani előadó-művészet jellegzetes hagyománya, ahol jelen van a zene, az ének, a színház, a tánc, a költészet. Az előadások rajhastani hősök történeteit beszélik el. A kathputlibáb-készítés mestersége egy vándorló közösséghez a Putli Bhatokhoz köthető, akik hordozható bábszínházaikkal szórakoztatták a falvakban élő embereket, akár nálunk a mutatványosok és vásári bábjátékosok – amilyen Kemény Henrik és családja volt, s ahogyan a mi színházunk is járja az országot-világot történeteivel. Apáról fiúra adják tovább jártasságukat és bábjaikat, zenei és bábkészítő tudásukat. A bathok játéka eljut a királyi udvarokba is, ahol a hőstörténetek, király- történetek mellett, az előadáshoz tartoznak a táncosok, akrobaták, kígyóbűvölők is.

Időtartam: 60 perc
Ajánlott minden korosztálynak

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!