Program


"Itt van a város, vagyunk lakói" - Vasas Művészegyüttes Tánckara

"Itt van a város, vagyunk lakói" - Vasas Művészegyüttes Tánckara

Ismerősen csenghetnek e sorok azok számára, akik annak idején művelődési házakban, színházakban, klubokban hallgathatták Cseh Tamás koncertjeit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 24. péntek, 19:00

Cseh Tamás a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek magyar zenei életének egyik – ha nem a legmeghatározóbb – zeneszerző személye volt.

Cseh Tamást hallgatva önkéntelenül is részesei leszünk annak a világnak, melyet varázslatos dalai tesznek szinte kézzel foghatóvá. Ebbe a világba vezetnek minket előadásukkal a Vasas Művészegyüttes táncosai.

..."Mióta a világ varázstalanítva lett"...

..."Éltek-e még régi lányok, vagy alusztok már"...
…"Most elmondom, mid vagyok, mid nem neked"…

Előadók: Vasas Művészegyüttes Tánckara

Művészeti vezetők: Benedek Attila, Balázs Péter

Tánckarvezető: Halmai Krisztina

Asszisztensek: Halmai Krisztina, Benedek Attila

Koreográfus: Balázs Péter

A Vasas Tánckar az ország egyik legrégebbi amatőr együttese, a táncház-mozgalom egyik alapítója. 1947-es megalakulása óta rangos magyarországi és külföldi fesztiválokon ért el sikereket. Számos fesztivál díjat, nívódíjat, hazai kulturális díjat kapott színvonalas munkája elismeréseként.

Művészeti tevékenységében jelenleg is két fő irányvonalat képvisel: az autentikus magyar néptánc színpadra állítása mellett táncszínházi produkciókat is bemutatnak.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise Meitner osztrák-svéd fizikus. Nyolc éve nem látták egymást. Akkor menekült a tudós nő zsidó származása miatt Svédországba. Előtte harminc évig a legközelebbi munkatársak és a legbizalmasabb barátok voltak Berlinben. Az atommaghasadás felfedezése fűződik a nevükhöz. Csakhogy a Nobel-díjat ezért az eredményért 1944-ben Hahnnak ítélték oda...

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!