Program


dot.Consla: SOS lebegés

dot.Consla: SOS lebegés

Az előadás időtartama 40 perc.
16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 17. kedd, 19:00

‘Két lét egy helyett. Magába fordul kitaszít a tér.
Két lét nem értelek. Árnyékot vet rám a fény.’ (Labanc Dániel)

A darab a consla nyelvén kalauzol el minket olyan állapotokba, amikre vágyunk és amiktől félünk is. Egy krízis utáni élet, egy élet utáni krízis, táncban.

Alkotók, előadók: Fehér Laura, Frigy Ádám, Gönczöl Nikoletta
Zene: Gergely Atilla
Fény: Vajda Máté
Grafika: Kosztándi Orsolya
Dramaturg: Téri Gáspár
Kosztüm: Bicsérdi Ágnes
Koreográfia részletek: Ronaldo Magalhaes De Aguiar, Bata Kinga
Koreográfus: Ujszászi Dorottya

Támogatók: NKA, Záborszky Péter, BAB, SÍN

A dot.Consla 2013 óta működő projekt társulat, melynek profilja az Ujszászi Dorottya által létrehozott CONSLA mozgásforma bemutatása, és kortárs tánc színházi előadások létrehozása.
Ujszászi Dorottya a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolát szakmai Nívó-díjjal végezte. Fontos éveket töltött a Budapest Táncszínháznál, majd a PR-Evolution, Inverse Dance, Badóra Társulat, és a Magyar Nemzeti Balett modern estjeiben szerepelt. Jardin d’Europe és többszörös Fülöp Viktor-ösztöndíjas. A Hubert Essakow Dance (UK), Quan Bui Ngoch, – Les Ballet C de la B táncosának – ‘3art3 Company’ (CH) tagja volt. Ranglista vezető versenytáncos, 2011-től a nemzetközi salsa és zouk élet meghatározó alakja Leon Rose-zal (UK/FR), majd Edelmar Pieternelle, Pasty-val (Curacao/NL). Sokrétű tudását a kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa ötvözetéből alkotott CONSLA műfajában összegzi, melynek kutatásán, fejlesztésén 2010 óta dolgozik. Saját társulata a dot.Consla és Consla Core. 2013-ban társulatával a shanghai Swatch Art Peace Hotel rezidense, munkáját a 2015-ös Velencei Biennálén bemutatták.
A Bethlen Téri Színházban a Közép-Európa Táncszínháznak koreografált Click című előadással mutatkozott be.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!